Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C

Építeni vagy háborúzni?

2019. szeptember 15. 13:53
A Fidesz-KDNP szerint ez a 2019-es önkormányzati választás tétje. A témában Porga Gyula polgármester, Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat elnöke és Kósa Lajos, a Fidesz-KDNP kampányfőnöke tartott sajtótájékoztatót vasárnap.

Az esemény apropóját a kampányidőszak első szakaszának, a jelöltállítások lezárulása adta. Polgárdy Imre, a megyei önkormányzat elnöke a megyét illetően elmondta, a Fidesz-KDNP összesen 30 fős listát állított össze, ezen kívül öt listára lehet még szavazni, ellenzéki összefogás viszont nem jött létre a megyében. A politikus úgy véli, bizakodásra ad okot a jövő, hiszen eredményes öt év van mögöttük: csak a TOP-os pályázatokat tekintve 45 milliárd forintot sikerült elosztani ebben az időszakban, ebből összesen mintegy 300 projekt valósulhatott meg közel 100 településen.

„Abban hiszek, hogy a személyes kontaktus és az elvégzett munka jelenti a folytatás kulcsát” – fogalmazott Porga Gyula, Veszprém polgármestere a választást illetően. A kampány Veszprémben is megkezdődött, a párt képviselői számos utcafórumot tartottak, a cégvezetőkkel, civil szervezetekkel aktív és intenzív kapcsolatot alakítottak ki, és ezen az úton szeretnének továbbhaladni a jövőben is.

Ami az elvégzett munkát illeti, a polgármester szerint az elmúlt öt, illetve kilenc évben, amióta a várost vezeti, hihetetlen dinamikus és soha nem látott fejlődés jellemezte Veszprémet. Mind élhetőségben, mind a közösségben sokat erősödött a város, de a következő öt év is tartogat még kihívásokat: folyamatban vannak a Modern Városok Program további fejlesztései és fel kell készülni 2023-ra is, illetve az azutáni évekre, hogy Veszprém ne csak a kitűzött esztendőben lehessen Európa Kulturális Fővárosa, de 2024 után is az unió kulturális fővárosai közé tartozhasson. A polgármester bízik abban, hogy a polgárok bizalmat szavaznak ennek a munkának a folytatásához.

Kósa Lajos kampányfőnök részletesebben is beszámolt a Fidesz-KDNP eddigi kampányeredményeiről. Elmondta, a párt minden megyében rendelkezik listával, a legnagyobb jelölőszervezet az övék, így a legtöbb polgármester jelöltet is ők adják: az ország 3177 településéből 828 helyen lehet a Fidesz-KDNP által javasolt polgármester jelöltre szavazni. Kósa szerint ezzel elérték céljukat, miszerint az ország 4/5-e választhasson Fidesz-KDNP polgármestert, az ellenzék ugyanakkor csúfos kudarcot vallott. Utóbbi célja az volt, hogy minden olyan településen, ahol van értelme – azaz a 10 ezer főnél nagyobb településeken, ahol vannak egyéni kerületek, és amelyből összesen 160 van az országban – legyen ellenzéki együttműködés és állítsanak ellenzéki polgármester-jelöltet. Ez nem sikerült: Magyarország összes települése közül 128-ban van ellenzéki polgármester-jelölt, míg a 10 ezer főnél nagyobb települések közül 53-ban van ellenzéki együttműködés, és 31-ben van közös ellenzéki polgármester-jelölt.

Kósa szerint ugyanakkor önmagában nem a számok az érdekesek, hanem sokkal inkább az, milyen településvezetőt választanak a polgárok. Úgy látja, a célok mindkét oldalon világosak. „A Fidesz-KDNP célja továbbfejleszteni a városokat és a falvakat, valamint azt, hogy 2030-ra a magyar önkormányzati rendszer életminőségben és szolgáltatásban is érje utol az európai uniós önkormányzati rendszer átlagát. Ezzel szemben az ellenzék célja: megdönteni Orbán Viktor rendszerét. Előbbi az építésről, szépítésről, fejlesztésről, együttműködésről szól, utóbbi a kormánnyal való háborúzásról. Erről kell döntenünk, mit akarunk. Mert a 2019-es önkormányzati választás tétje ez” – zárta gondolatait Kósa.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. tegnap 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.