2022. augusztus 20.
//
István névnap

Agyonverték az internetelvonón

2009. augusztus 4. 10:59
index.hu
A fiú nem futott elég gyorsan egy netfüggőségről leszoktató táborban a sportgyakorlatok közben, ezért három edzője brutálisan megverte.

Meghalt egy 16 éves kínai fiú az ország egyik, internetfüggőket kezelő rehabilitációs táborában. Deng Senshant a szülei küldték a 7000 jüanba (190 ezer forint) kerülő terápiára, ahol nem sokkal az érkezése után, az egyik gyakorlat közben a leszoktatásban segítő szakemberek annyira megverték, hogy belehalt sérüléseibe. A netfüggőket Kínában sokáig elektrosokkal, pszichotróp gyógyszerekkel próbálták leszoktatni az addikciójukról. A sokkterápiát nemrég betiltották, így a Kína déli részén fekvő Guangxi Qihuang túlélőtábor nevű intézményben főként sporttal, sok mozgással próbálják a fiataloknak megmutatni, hogy van élet a monitoron túl is.

Deng az egyik gyakorlat közben túl lassan futott, ezért verték meg az edzők. A három bántalmazót letartóztatták, a kínai hatóságok nyomoznak, hogy kiderítsék, pontosan mi is történt.

Kínában a legfrissebb adatok szerint 338 millióan használják az inrternetet, a helyi egészségügyi minisztérium becslése szerint ebből tízmilliót is elérheti a függők száma. Mivel az otthoni internetelérés drága és korlátozott, általában netkávézókból jelentkeznek be a kínai felhasználók, akik a helyi közösségi oldalakból és online játékokból néhány év alatt több milliárdos bizniszt csináltak.

A kormány tavaly indította el az internetfüggőség elleni kampányát: a netkávézók üzemeltetőinek például speciális szoftvereket kell telepíteni a gépeikre, amelyek a felhasználó életkorától függően korlátozzák a játékhoz való hozzáférés idejét. A netfüggők leszoktatásával katonai kórházakban, illetve a Guangxi Qihuanghoz hasonló, nem ritkán mindenféle pszichiátriai végzettség nélkül üzemeltetett táborokban foglalkoznak.

vehir.hu

További cikkek

MEGVALÓSULT A „MOZDULJ KÖZÉP-DUNÁNTÚL!” CÍMŰ PROJEKT
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.