Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Évadnyitó a Pannon Várszínházban!

2019. szeptember 17. 4:02
Hétfőn reggel hivatalosan is megnyitották a 2019/2020-as évadot a Pannon Várszínházban. Az eseményen beszámoltak a színház jelentős történéseiről, az elkövetkezendő évadról, illetve új együttműködési tervet is felvázoltak.

Vándorfi László, a színház igazgatója számokkal is ismertette az előző évad sikerét, hiszen a 2017/18-as évadban hetvenkétezer fizető néző volt, míg a 2018/19-es évben már nyolcvannyolcezerre nőtt a szám. Az ősz eljövetele a nyár összegzését is indokolttá tette, mint kiderült, a nyári előadásokat is beleszámítva a nagysikerű Pál utcai fiúk már a százhuszadik előadáshoz közelít. A nyári időszakban összesen ötvenegyszer lépett színpadra a társulat, ami rekord.

Vándorfi László békés évadot és sok kiváló bemutatót kívánt a város másik két színházának is, így a Veszprémi Petőfi Színháznak, valamint a Kabóca Bábszínháznak, emellett számít a szoros együttműködésre, a Veszprém 2023 kapcsán. A Pannon Várszínház idén hét bemutatóval áll elő, ebből már két darab a nyáron bemutatásra került. Karácsony előtt még a Hairt, a Kőműves Kelement, és egy magyarországi ősbemutatót: Az élet csodaszép című előadást tekinthetik meg a színház szerelmesei. Ezt követi Shakespeare Hamletje, majd év végén Molnár Ferenc, A doktor úr című művét állítják színpadra. Két gyermekelőadással is megörvendeztetik a közönséget, mégpedig a Kalóz kalanddal, az évad második felében pedig A szép, a szende és a szeleburdival, melynek színpadi vázát Süle Zsolttal készítik.

Az úgynevezett főpróbabérletről is szó esett, amely a premier előtti előadásnézést teszi lehetővé a szociálisan és mentálisan hátrányos helyzetűeknek, és a velük foglalkozóknak, mely kezdeményezés a Veszprémi Családsegítő Szolgálat együttműködésével valósul meg.

Dr. Navracsics Judit, a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karának dékánja is jelen volt a sajtótájékoztatón, hiszen nem titkolt cél, hogy a Várszínház és az egyetem a jövőben szorosabbra fűzze viszonyát. A dékán elmondta, nagyon örülne neki, ha az egyetemen tanuló hallgatók nemcsak az iskolai falai között kapnák meg a képzést, hanem gyakorlati formában is kamatoztathatnák tudásukat. Főként az idén elindult három új szak hallgatóira illenek rá a színházi feladatkörök, hiszen a kommunikációs- és médiatudomány, a közösségszervezés alapszak, és a mentálhigiénés közösség- és kapcsolatépítő szak is beindult az egyetemen.

Némedi Lajos alpolgármester üdvözölte a társulatot. Vándorfi László neki külön megköszönte nemcsak a város, de személyes támogatását is.

Anda György, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság képviseletében érkezett, hiszen a színház és a rendőrség jó viszonyt ápol, ami a jövőben is evidens. Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere is üdvözölte a társulatot, és sok sikert kívánt a továbbiakhoz.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. ma 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. ma 11:40 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.