Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
6°C
2024. március 19. József
Veszprém
6°C

A Báthory és a Jendrassik-Venesz diákjai voltak a legaktívabbak az autómentes napon

2019. szeptember 20. 12:55
Veszprémben is számos program zajlott az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódóan.

A programsorozat már a szombati Richter Egészségnappal elkezdődött, a csúcspontja pedig a pénteki autómentes nap volt. Hét közben a diákoknak balesetprevenciós kisfilmet vetítettek, a VKSZ Zrt. pedig a környezettudatos nevelést erősítette Kistó utcai rendezvényével.

A környezeti nevelést szolgálta a VKSZ Zrt rendezvényeA környezeti nevelést szolgálta a VKSZ Zrt rendezvénye

Az autómentes nap kétkilométeres futással kezdődött: több mint kilencszáz résztvevő szaladt az Óváros térről a délelőtti sportvetélkedők helyszínére, a Stadionhoz. A legaktívabb általános és középiskolát díjazták: a Báthory és a Jendrassik-Venesz egy-egy százezer forintos sportszervásárlási utalványt vehetett át Brányi Mária alpolgármestertől.

Péntek délben eredményt hirdettek az autótoló versenyt illetően is: a vándorserleget a Katasztrófavédelem csapata viheti haza, a dobogóra még a Toborzóiroda és a Transmoduls Kft. értékesítési csapata állhatott fel.

Az autómentes nap még nem ért véget: a mai napon továbbra is ingyenesen utazhatnak a V-Busz helyi járatain azok, akik felmutatják forgalmi engedélyüket.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
A forradalmi ifjakra emlékeztek a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai A forradalmi ifjakra emlékeztek a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai „Egyenlőség, szabadság, testvériség.” Százhetvenhatodik évfordulóját tartjuk a forradalomnak, melyet hazafias érzetű fiatalok robbantottak ki a nemzeti szuverenitásért 1848. március 15-én. A Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai és tanárai az intézmény névadójának szobra előtt emlékeztek meg ezekről a fiatalokról csütörtök délelőtt.   2024. március 14. 14:44 A ,,piros iskola” 45 éve A ,,piros iskola” 45 éve A veszprémi „piros iskola” – vagyis a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola – 45 évének történetét foglalta össze az iskola egykori diákja és jelenlegi tanára, Rybár Olivér egy kötetben, amelyet szerda délelőtt mutattak be az iskola falai között.   2024. március 13. 21:37 Büszkén lobog a Kertváros zászlója Büszkén lobog a Kertváros zászlója 2022-ben civil kezdeményre, az EKF támogatásával készültek el azok a városrészi zászlók, melyek a veszprémi polgárok egyes lakókörzetekhez fűződő identitását erősítik. A lobogók már több rendezvényen is megjelentek, de az egyes városrészekben is ott vannak. Kedden ünnepélyes keretek között vonták fel a Kertváros zászlóját. 2024. március 12. 21:00 Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Hatalmas sikert aratott a 350 forintos tanuló bérlet Veszprémben, már az első hónapban több ezer új fiatalt sikerült megnyerni a közösségi közlekedésnek. 2024. március 7. 13:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.