2022. május 21.
//
Konstantin névnap

Románia nyerte a Cozma-emlékmeccset / Magyarosrszág - Románia 0-1 (0-1)

2009. augusztus 13. 3:14
NSO / NB1.hu
A mieink hiába dolgoztak ki több helyzetet, Tiberiu Ghioane remek lövésével keleti szomszédaink diadalmaskodtak

A mérkőzés előtt a két csapat közösen emlékezett meg a brutálisan meggyilkolt Marian Cozmáról.

A találkozó jó iramban kezdődött, de igazán nagy helyzet nem alakult ki egyik kapu előtt sem. Az első játékrészben, a magyar csapat a jól begyakorolt pontrúgásokkal tudott zavart okozni a román kapu előtt, illetve Huszti megpattanó beadásánál kellet a román kapusnak résen lennie.

Azonban a vezetést nem a mieink szerezték meg, hanem a 42. percben Vanczák rossz felszabadító fejesét követően Tiberiu Ghioane juttatta előnyhöz csapatát. A román játékos az elépattanó labdát lekezelte, majd hidegvérrel a felső sarokba csavarta.

A szünetben Huszti és Dzsudzsák helyére Gera Zoltán és Rudolf Gergely állt be.

A második félidőben a Koeman-legények akarata érvényesült jobban,  de a vendégek tizenhatosánál szinte semmi nem sikerült. Gera és Torghelle is  gólhelyzetbe került, ám a befejezés mindkétszer kaput tévesztett. A 63. percben Juhász Roland megszerezhette volna az egyenlítő találatot, de centikkel a bal felső mellé lőtt.

Az utolsó tíz percben Hajnal Tamás veszélyeztette még Danut Coman kapuját, de a labda ismét csak centikkel a kapu mellé szállt.


Felkészülési Mérkőzés
Magyarország - Románia 0-1 (0-1)
Puskás Ferenc Stadion, 15000 néző

Magyarország:
Babos Gábor, Vanczák Vilmos, Gyepes Gábor , Juhász Roland, Bodor Boldizsár, Halmosi Péter, Dárdai Pál, Hajnal Tamás, Dzsudzsák Balázs , Huszti Szabolcs , Torghelle Sándor
Cserék: Fülöp Márton, Rudolf Gergely 46', Gera Zoltán 46', Fehér Csaba 73', Tóth Balázs 75', Vadócz Krisztián 82', Bodnár László, Szélesi Zoltán

Románia:
Danut Coman, Ovidiu Dananae , Mirel Radoi , Cristian Chivu , Mihai Nesu, Bogdan Mara, Iulian Apostol, Tiberiu Ghioane, , Maximilian Nicu , Ciprian Marica, Ionel Danciulescu
Cserék: Costel Pantilimon, Vasile Maftei 40', Romeo Surdu 50', Dorin Goian 60', Paul Codrea 60', Mihai Roman 74', Marius Constantin 81', Ciprian Tatarusanu, Costin Lazar, Gheorge Bucur

Vezette: Vladimir Vnuk
Gólszerző: Ghioane (42.)
Sárga lapok: Nesu (84.), Juhász (88.), Rudolf (91.)

A magyar válogatott további progrmaja:
09.05.: Magyarország-Svédország
09.09.: Magyarország-Portugália
10.10.: Portugália-Magyarország
10.14.: Dánia-Magyaroszág

Petre Cozma nyilatkozata:
"Még mindig hihetetlen számomra, hogy Marian nincs velünk . Nagyon gáláns ötlet volt az emlékmérkőzés, ezért köszönettel tartozom mindenkinek. Köszönöm az MLSZ-nek, azoknak, akik megszervezték az emlékmeccset, a magyar szurkolóknak, akik nagyon jó hangulatot varázsoltak a Puskás-stadionba, valamint a román válogatott tagjainak, akik eljöttek a mérkőzésre. Megható volt átérezni az emlékműsor alatt, hogy ennyien ismerték és tisztelték a fiamat. Ne haragudjanak, a végeredmény számomra másodlagos volt, így nem is tudnék mást mondani az estével kapcsolatban."

vehir.hu

További cikkek

Alapszakasz-győztes a Telekom Veszprém
Alapszakasz-győztes a Telekom Veszprém
Az első játékrész végén még egygólos hátrányban volt, ám a második felvonásban tanúsított remek teljesítményével a Telekom Veszprém 33-24-re múlta felül a házigazda NEKA együttesét a férfi kézilabda NB I utolsó előtti fordulójának péntek esti mérkőzésén.
A siker és ami mögötte van – megyénk legjobb sportolót díjazták
A siker és ami mögötte van – megyénk legjobb sportolót díjazták
Bartha-Kéri Bianka és Rasovszky Kristóf a 2021-es év sportolója, a Telekom Veszprém a legjobb csapat – péntek délután a Megyeházán köszöntötték a 2021-ben kiemelkedően szereplő sportolóinkat, valamint átadták a Tüskés Endre-díjakat is.
Vádat emeltek a nyolcason forgalommal szemben száguldozó ámokfutóval szemben
Vádat emeltek a nyolcason forgalommal szemben száguldozó ámokfutóval szemben
Közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki tavaly nyáron, a 8-as főúton hajtott végre szabálytalan és veszélyes manővereket, és csak a többi sofőrön múlt, hogy nem következett be baleset – közölte weboldalán az ügyészség.
Megnövekedett hanghatásra kell számítani a magyar-amerikai gyakorlat miatt
Megnövekedett hanghatásra kell számítani a magyar-amerikai gyakorlat miatt
Megnövekedett hanghatásra kell számítani egy magyar-amerikai közös kiképzés miatt a Márkó, Veszprém, Hajmáskér, Öskü, Várpalota, Tés és Eplény által határolt területen hétfőtől szerdáig - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.
Hétfőn kezdődik A tánc fesztiválja
Hétfőn kezdődik A tánc fesztiválja
A május 23–29. között jelentkező fesztiválon a táncművészeti előadások mellett koncerttel, kiállítással, filmvetítéssel és konferenciával is várják az érdeklődőket.