Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Újabb 100 milliós végkielégítés?

2009. augusztus 13. 12:16 // Forrás: MTI / vehir.hu
A volt közlekedési vezérigazgató-helyettesnek járhat ennyi, ha a bíróság a rendkívüli felmondással elbocsátott felsővezető javára dönt.

A Magyar Távirati Iroda birtokába került, a BKV felügyelőbizottsága (fb) számára készült belső jelentésből kiderül, hogy Somodi - aki 2001-től 2008 áprilisáig dolgozott a közlekedési vállalatnál - a 657 ezer forintos alapbér mellé még 300 százalékos prémiumra is jogosult volt. A vezérigazgató-helyettest 2008 április végén mentette fel Balog Zsolt megbízott vezérigazgató, azzal az indokolással, hogy az ő irányításával készült paraméterkönyv "szakmailag alkalmatlan".

Somodi László viszont azt hangoztatta, hogy a járatritkításokat tartalmazó paraméterkönyv kudarcáért nem ő felelős egyedül (ráadásul elbocsátása után nagyjából az általa felvázolt paraméterkönyvet fogadták el), ezért bírósághoz fordult.

A bíróság várhatóan idén szeptemberben dönt arról, hogy jogosult-e végkielégítésre a volt vezérigazgató-helyettes, ha igen - mint az fb-jelentésben olvasható - "nagyságrendileg 100 millió forintot kell" kifizetnie a BKV-nak.

A felügyelőbizottságnak készített listát az előző "100 milliós ügyben" érintett Szalainé Szilágyi Eleonóra által vezetett humánpolitikai igazgatóság állította össze idén nyáron. A felsővezetők fizetését és végkielégítését tartalmazó jelentésben az azóta leváltott humánpolitikai igazgató csaknem 100 millió forintos juttatása nem szerepel.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.