Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

A legjobbak között ragadnának / Kiemelt támogatás nélkül is sikeresek lennének a röplabdások

2009. augusztus 28. 9:26
Fennállásának legnagyobb sikerét érte el a Company Nyelviskola VRC az előző idényben, így idén már az Extraligában bizonyíthatnak.

Férfi röplabdacsapatunk a 7. helyen zárta a bajnokságot, így a 2009/2010-es idényt már a legjobbak között, az Extraligában kezdhetik. Az előző év sikereiről, a s következő szezon kihívásairól Szabó Gábor játékos-edzőt kérdeztük.

– Hogyan értékeli az előző évadot?
– Mindenféleképpen pozitívan értékelem, összességében ez egy sikeres év volt. Az első hatba szerettem volna bejutni, s ez csak nagyon kicsin múlott a végén a Szolnok ellen, ahol minimális vereséget szenvedtünk. Mindenesetre ez a legjobb eredmény itt Veszprémben, ami nagy lökést adhatott volna az itteni sortnak. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy ez most nem fog bekövetkezni, inkább stagnálni fog. Remélem, hogy azok a játékosok, akik itt lesznek, mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy előre tudjunk lépni.

– Mi lehet a csapat célkitűzése az első extraligás évben?
– Egyelőre nem tudjuk, hogy mire lesznek képesek az ellenfelek. Nagyon régen nem volt már ekkora mozgás röplabda berkekben. Az mindenképpen jó eredmény lenne, hogy ha a hetedik helyezésünket meg tudnánk tartani.. A Kaposvár szokás szerint kiemelkedik, már most odaadom nekik a bajnoki címet. Nekünk a többi helyért kell versengeni, ahol elég kiegyensúlyozott mezőny lesz.

– Várhatók még változások a keretben?
– Kecskeméti Péter helyére Puspán Balázs érkezett a feladó poszton. Több változás nem várható a keretben. A junior játékosokat szeretnék felhozni a felnőtt csapathoz, hogy ők is velünk edzhessenek, de ők még nagyon fiatalok (16-17 évesek). Mindenképpen erősségünk lehet, hogy a tavalyi gárda együtt marad. Puspán hasonló karakterű játékos, mint elődje, vele elérhető lesz, hogy megőrizzük a 7. helyünket, vagy kicsit előrébb lépjünk.

– Továbbra is fél profi csapat a VRC?
– Igen, sajnos továbbra sincs lehetőségünk arra, hogy profivá érjen a csapat. Ahhoz ugyanis nagyobb támogatásra lenne szükségünk, a mi költségvetésünk azonban fillérre ki van számolva. Az önkormányzat azt a támogatást adja, amelyet eddig. Néhány évvel ezelőtt arról volt szó, hogy a városvezetés szeretne Veszprémben egy extraligás csapatot, s ha meg lesz az eredmény, akkor érkezik a támogatás is. Ettől visszaléptek. Nagyon sok tartozásunk van (terembérlet), s nekünk ezeket a pénzeket erre kellett fordítani, s nem pedig a játékosállományunk megerősítésére. A vezetők persze azon vannak, hogy javítsanak a körülményeken, s továbbra is zajlanak a tárgyalások ez irányban. Szerettünk volna a Táncsics tornaterménél nagyobb csarnokba költözni, amely a közönségnek is kedvezett volna, de olyan terembérleti díjak vannak, amelyeket nem tudnánk kifizetni. Ez persze a vezetők dolga, nekünk pedig az a feladatunk, hogy minél jobban szerepeljünk. 

Galéria
A legjobbak között ragadnának
Zatkalik Dávid
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.