Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Boldog szülinapot, Pablo!

2009. szeptember 2. 17:28 // Forrás: állatkert, Lukács Vera
Szerdán ünnepelte 32. születésnapját a veszprémi állatkert egyik legnépszerűbb lakója, a jóindulatú orrszarvú.

Az orrszarvú körökben is jelentős méretű Pablo 1977. szeptember 2-án San Diegoban látta meg a napvilágot, és egy kis kerülővel, Németországból került a veszprémi vadasparkba. Az Afrika-szavanna kifutó 2,6 tonnás lakója jelenleg zebrákkal és gnúkkal él együtt. A szélesszájú orrszarvúakra jellemzően elsősorban fűféléket, szénát fogyaszt, egy nap alatt akár hatvan kilót is befal.

Pablo legkedvesebb csemegéje az alma, ebből alkalmanként 20 kiló is elfogy. Kedvelt elfoglaltságai közé tartozik a napozás, a dagonyázás. Hogy jókora testét karbantartsa, nemrég hatalmas fatörzseket kapott, melyeket előszeretettel görget egy hektáros területén.

Állatkerti körülmények között az orrszarvúak közel ötven évig élnek, így Pablo a maga 32 évével egy középkorú úrnak felel meg.

Születésnapja alkalmából egy gyümölcsökből készült torta várta meglepetésként az állatkert sztárját. A születésnapi torta tíz kiló jonatán almából, banánból, szilvából és sárgarépából állt, amelyet Pablo gondozói készítették kedvencük számára.

Galéria
Boldog szülinapot, Pablo!
Szausev Xénia

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.