2022. október 4.
//
Ferenc névnap

Képek rácsok mögött

2009. szeptember 8. 9:39
Ősi Kovács Imre festőművész immár negyedik alkalommal látogatott el tárlatával a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe.

- Nagyon fontos számunkra ez a kiállítás, hiszen ezek a tájképek közelebb hozzák a bent élőkhöz a természetet – mondta el köszöntőjében Németh Éva ezredes, az intézet parancsnoka.
– A Helsinki Bizottság néhány napja tett látogatása során pont azt jegyezte meg intézetünkkel kapcsolatban, hogy sem az ablakon kinézve, sem az udvaron sétálva nem lehet igazi zöld környezetet látni.

Az idős festőt ezúttal ifjú tanítványa, Vörös Dóra is elkísérte. A 14 éves lány fél éve sajátítja el a különböző technikákat a mestertől. – Kissé meglepő volt számomra, hogy egy börtönben lesz az első kiállításom, de a furcsa érzés hamar elmúlt - mesélte mosolyogva lapunknak.

Ősi Kovács Imréhez hasonlóan a kiállításmegnyitó műsorában közreműködő Magyarok Nagyasszonya templomának női kórusa sem először lép fel a rácsok mögött.
– Szívügyünk, hogy mindenhol az Urat szolgáljuk. Jézus tanítását követjük akkor is, amikor a börtönben élőket látogatjuk meg - mondták el.

Képek
Tiger Szabolcs

További cikkek

Zenei világnapi koncert a zene városában
Zenei világnapi koncert a zene városában
Szombat este a Pannon Egyetemen aulájában Veszprém két elismert zenekara, a Gárdányi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar és a Mendelssohn Kamarazenekar adott külön-külön, majd együtt is koncertet a zene világnapja alkalmából.
Palackba zárt balatoni életérzés - bemutatkozott az EKF hivatalos ginje
Palackba zárt balatoni életérzés - bemutatkozott az EKF hivatalos ginje
Egy limitált kiadású gin lett a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program gasztroprogramjának legújabb tagja: az EKF borai és söre után, már saját ginnel is büszkélkedhet az EKF. Szimbolikus, hogy a prémium minőségű, kisszériás Balaton gin a kulturális főváros gasztronómiai csúcsrendezvényén, a Balaton Wine&Gourmet első teljes napján került először a közönség elé.
Vándorkiállítás Fellner Jakab tiszteletére
Vándorkiállítás Fellner Jakab tiszteletére
Fellner Jakab építésznek jelentős szerepe volt Veszprém városképének kialakításában. Péntek délután a Városházán nyílt vándorkiállítás a tatai Kuny Domokos Múzeum szervezésében, születésének 300. évfordulója alkalmából.
Gyökeret ver Veszprémben a japán kultúra is
Gyökeret ver Veszprémben a japán kultúra is
Ünnepélyes cseresznyefa-ültetéssel fonta szorosabbra a kapcsolatait Veszprém Japánnal a Balaton Wine & Gourmet keretében.
Ismét nyitva a kápolna ajtaja a hívek előtt
Ismét nyitva a kápolna ajtaja a hívek előtt
Péntek reggel a kívül és belül is megújult Szent Anna-kápolnában találkoztak a hívek, amikor Udvardy György veszprémi érsek megáldotta a felújított egyházi épületet.