2023. január 30.
//
Martina névnap

Katanics Sándor nem indul újra

2009. szeptember 10. 18:23
naplo-online.hu
"Sajnos az én pártom tagsága sem ért el addig, hogy teljesítményt értékeljen elsősorban és ne évtizede elavult pozíciókat"

Katanics Sándor szocialista képviselő úgy döntött, kilép az országos politika színpadáról, a következő ciklusban nem indul egyéni képviselőjelöltként. A megyei napilapnak adott interjújában leszögezte, döntése nincs összefüggésben azzal a körülménnyel, hogy ma úgy tűnik, kevés az esélye a parlamentbe történő bejutásának. 2006-ban is a vállalható program és a kitűzött célok mellé csatlakozott, a megyei lista ötödik helye nem tűnt befutónak.

Véleménye szerint a politikai munka kemény napi küzdelmeket hozott, különösen agresszívvá 2006 szeptemberétől, az őszödi beszédtől vált. Eközben egyre inkább érezte, hiányzik az a hivatás, amit főállású képviselővé válása előtt megszokott és megszeretett, a tanítás. Munkahelyét, a Lovassy László Gimnáziumot sohasem hagyta el teljesen, fizetés nélküli szabadságra távozott csupán. Szeptembertől újra tanít, ezt a helyzetet viszont nagyon nehezen lehetne összeegyeztetni egy várhatóan minden eddiginél keményebb kampányban való részvétellel.

Indokai közül nem hallgatta el azt sem, hogy pártján belül vannak olyanok, akiknek a hitelessége számára is megkopott. Úgy érzékeli, pontosan ezek az emberek azok, akik a baloldali politika meghatározó személyiségeiként - s afféle megélhetési politikusokként - továbbra is ott akarnak parlamenti képviselőként is lenni az országos politikában.
- Sajnos az én pártom tagsága sem ért el addig, hogy teljesítményt értékeljen elsősorban és ne évtizede elavult érdemeket és pozíciókat - fogalmazott.

Döntése meghozatalában szerepet játszott az a körülmény is, hogy a veszprémi 6. számú országgyűlési választókerület, ahol őt pártja indítani kívánja, 26 ezer választójával az ország legkisebb választókerülete. Ezzel szemben vannak 66 ezer választóval rendelkező körzetek is, azaz a veszprémi 6-osban élők két és félszer nagyobb szavazati joggal bírnak, mint például a Pest megyeiek. A képviselő szerint meg kellene változtatni a választási körzeteket, itt lenne az ideje Veszprém városát egy választókerületté összevonni, a megyében pedig elég lenne a hét helyett hat körzet. Úgy látja, ezt a változtatást a hozzá legközelebb álló párt sem akarja igazán.

vehir.hu

További cikkek

Németh Éva, börtönigazgató: Az embereket szeretem legjobban a munkámban
Németh Éva, börtönigazgató: Az embereket szeretem legjobban a munkámban
Nem csak az elítéltek életútja lehet fordulatos, ami a börtönrácsok mögé vezet. Hogy hogyan válik valaki börtönőrré, az is több döntés és elhatározás kérdése. Németh Éva, bv. ezredes, a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka egyedüli nőként tölt be ilyen pozíciót az országban. Erről a nem hétköznapi életútról beszélgetett vele Sótonyi Mónika a Királynék Földjén programsorozaton belül az Arcok, képek, utak beszélgetős est keretében a Papírkutya kultúrbisztróban.
Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első
Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első
Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban.
Turizmus kategóriában a veszpreminfo.hu nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat
Turizmus kategóriában a veszpreminfo.hu nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat
A veszpreminfo.hu - Veszprém városának turisztikai honlapja - nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat, Turizmus kategóriában a Magyar Marketing Szövetség által meghirdetett 2022 évi „Az Év Honlapja” versenyében.
Visszatérő téma volt az EKF-megnyitó a közgyűlésen napirend előtt
Visszatérő téma volt az EKF-megnyitó a közgyűlésen napirend előtt
Csütörtökön rendezték meg a képviselő-testület idei első ülését. Összefoglaljuk, mi történt napirend előtt.
Madárodúk és etetők kerülnek ki az intézmények udvaraira
Madárodúk és etetők kerülnek ki az intézmények udvaraira
Húsz veszprémi óvoda és általános iskola vehetett át madárodút, madáretetőt és eleséget a Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont Egyesülettől (BABAKO) szerdán, a Csillag úti óvodánál.