Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Katanics Sándor nem indul újra

2009. szeptember 10. 18:23 // Forrás: naplo-online.hu
"Sajnos az én pártom tagsága sem ért el addig, hogy teljesítményt értékeljen elsősorban és ne évtizede elavult pozíciókat"

Katanics Sándor szocialista képviselő úgy döntött, kilép az országos politika színpadáról, a következő ciklusban nem indul egyéni képviselőjelöltként. A megyei napilapnak adott interjújában leszögezte, döntése nincs összefüggésben azzal a körülménnyel, hogy ma úgy tűnik, kevés az esélye a parlamentbe történő bejutásának. 2006-ban is a vállalható program és a kitűzött célok mellé csatlakozott, a megyei lista ötödik helye nem tűnt befutónak.

Véleménye szerint a politikai munka kemény napi küzdelmeket hozott, különösen agresszívvá 2006 szeptemberétől, az őszödi beszédtől vált. Eközben egyre inkább érezte, hiányzik az a hivatás, amit főállású képviselővé válása előtt megszokott és megszeretett, a tanítás. Munkahelyét, a Lovassy László Gimnáziumot sohasem hagyta el teljesen, fizetés nélküli szabadságra távozott csupán. Szeptembertől újra tanít, ezt a helyzetet viszont nagyon nehezen lehetne összeegyeztetni egy várhatóan minden eddiginél keményebb kampányban való részvétellel.

Indokai közül nem hallgatta el azt sem, hogy pártján belül vannak olyanok, akiknek a hitelessége számára is megkopott. Úgy érzékeli, pontosan ezek az emberek azok, akik a baloldali politika meghatározó személyiségeiként - s afféle megélhetési politikusokként - továbbra is ott akarnak parlamenti képviselőként is lenni az országos politikában.
- Sajnos az én pártom tagsága sem ért el addig, hogy teljesítményt értékeljen elsősorban és ne évtizede elavult érdemeket és pozíciókat - fogalmazott.

Döntése meghozatalában szerepet játszott az a körülmény is, hogy a veszprémi 6. számú országgyűlési választókerület, ahol őt pártja indítani kívánja, 26 ezer választójával az ország legkisebb választókerülete. Ezzel szemben vannak 66 ezer választóval rendelkező körzetek is, azaz a veszprémi 6-osban élők két és félszer nagyobb szavazati joggal bírnak, mint például a Pest megyeiek. A képviselő szerint meg kellene változtatni a választási körzeteket, itt lenne az ideje Veszprém városát egy választókerületté összevonni, a megyében pedig elég lenne a hét helyett hat körzet. Úgy látja, ezt a változtatást a hozzá legközelebb álló párt sem akarja igazán.

vehir.hu
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. ma 11:49 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.