2019. november 15. // Albert, Lipót névnap

Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen

2019. szeptember 24. 10:38
Közel sem egyszerű, de egyben szerencsés helyzetben vannak a Veszprémi Jéglovagok utánpótláskorú jégkorongozói. Az egyesületnek a közelmúltban ugyanis több költözést is meg kellett élnie az uszoda beruházása miatt. A város támogatásával azonban a sátras kispálya kibővülhet, és szabványos méretű jégfelületre növelve a Tüzér utcába költözik az őszi évszak folyamán.

Városunk jégkorong-egyesületének, a Veszprémi Jéglovagoknak a közelmúltban több költözést is meg kellett élnie, ugyanis eddigi székhelyén, a Külső-kádártai úton uszoda beruházás fog megvalósulni. A város azonban kitart a hokisok mellett: támogatásával a sátras kispálya kibővülhet, és szabványos méretű jégfelületre növelve a Tüzér utcába költözik az őszi évszak folyamán. A munka azonban nem megy egyik napról a másikra, így az átmeneti időszakban az U8, U10 és az U12-es csapatoknak is rugalmasnak és kitartónak kell lenniük.

A jégkorong – a technikai sportokhoz hasonlóan – eszközigényes elfoglaltság. A legfontosabb a jég, azt lehetetlen pótolni a tudomány mai állása alapján. Az egyesület vezetői, edzői és a gyerekek is nehezebb helyzetben vannak az idei szezonkezdet kapcsán, hiszen a hamarosan induló bajnokságok nincsenek tekintettel a hiányt szenvedő klubokra.

Az U12-es alakulat - Fotók: JéglovagokAz U12-es alakulat - Fotók: Jéglovagok

Városunk együttesei így minden lehetőséget megragadnak, hogy amikor csak lehet, jégen gyakorolhassanak A nyár utolsó hetét például Dunaújvárosban töltötték, ahol a nagyobbak napi két jeges, illetve két száraz edzéssel próbáltak hangolódni az előttük álló feladatokra. Az iskolakezdést követően pedig hetente háromszor tornatermi tréninggel fejlesztik az erőnlétet, a koordinációt és a bottechnikát.

Szerencsére a székesfehérvári „nagycsapat” is a segítségükre sietett, így mind az Akadémiával összevontan, mind pedig önállóan szorítottak helyet és időt az ottani zsúfolt jégbeosztás ellenére is. A szükségesnél ugyan jóval kevesebb, de a lehetőségekhez képest elfogadható feltételek mellett készülnek tehát az októberben startoló idényre.

Papp BendegúzPapp Bendegúz

Az U12-es alakulat túl is van az első meccsein, a hétvégén Kőszegen mérte össze a tudásukat egy hatcsapatos felkészülési tornán. A veszprémi reménységek ugyan a hét találkozójukból csak kettőt tudtak megnyerni, de öröm volt látni, hogy a korosztályba frissen fellépő srácokra épülő gárda percről percre szebben és taktikusabban játszik a jéghiány ellenére is. Az pedig külön dicsőség a klub és városunk számára, hogy a pályára lépő tizenkét kapus közül Papp Bendegúzt választották meg a torna legjobb hálóőrének.

vehirsport.hu

További cikkek

A sport és a tanulás erősítik egymást
A sport és a tanulás erősítik egymást
Jó hangulatú beszélgetésen vehettek részt, akik szombaton kora délután a Vasas Sportpályára látogattak. A Fiatalok Napján sportról, karrierről és tanulásról beszélt Rasovszky Kristóf, Nagy László, Porga Gyula, Orbán Éva és Szentgyörgyi Rómeó.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Életet menthet, kerékpárt nyerhet – Fiatalok Napja Veszprémben
Életet menthet, kerékpárt nyerhet – Fiatalok Napja Veszprémben
Szívesen beszélgetne a világbajnok nyíltvízi úszó Rasovszky Kristóffal? Megismerné a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázó Nagy László történetét? Vagy esetleg vérét adná egy nemes célért? Ha igen, akkor mindezt megteheti a szombati nap folyamán az egykori Vasas Sportpályán.
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
A hagyományos népi lakodalom mellett ma már legalább ennyire, ha nem jobban népszerűek a modern felfogású esküvők. Az újszerű megközelítések mellett pedig kezdenek megjelenni olyan szokások is, amelyek az ifjú páron és a násznépen kívül is felmelegítik a lelkeket. Ennek pedig csak örülni tudunk.
Vadvirágos pikniket szervez a VKSZ Zrt
Vadvirágos pikniket szervez a VKSZ Zrt
Jövő pénteken a Kálvin parkban a városban megőrzött vadvirágos rétekről tudhatnak meg többet az érdeklődők.
2019. november 15. // Albert, Lipót névnap