Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
26°C
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
26°C

Jég nélkül nehezebb, de nem lehetetlen

2019. szeptember 24. 10:38
Közel sem egyszerű, de egyben szerencsés helyzetben vannak a Veszprémi Jéglovagok utánpótláskorú jégkorongozói. Az egyesületnek a közelmúltban ugyanis több költözést is meg kellett élnie az uszoda beruházása miatt. A város támogatásával azonban a sátras kispálya kibővülhet, és szabványos méretű jégfelületre növelve a Tüzér utcába költözik az őszi évszak folyamán.

Városunk jégkorong-egyesületének, a Veszprémi Jéglovagoknak a közelmúltban több költözést is meg kellett élnie, ugyanis eddigi székhelyén, a Külső-kádártai úton uszoda beruházás fog megvalósulni. A város azonban kitart a hokisok mellett: támogatásával a sátras kispálya kibővülhet, és szabványos méretű jégfelületre növelve a Tüzér utcába költözik az őszi évszak folyamán. A munka azonban nem megy egyik napról a másikra, így az átmeneti időszakban az U8, U10 és az U12-es csapatoknak is rugalmasnak és kitartónak kell lenniük.

A jégkorong – a technikai sportokhoz hasonlóan – eszközigényes elfoglaltság. A legfontosabb a jég, azt lehetetlen pótolni a tudomány mai állása alapján. Az egyesület vezetői, edzői és a gyerekek is nehezebb helyzetben vannak az idei szezonkezdet kapcsán, hiszen a hamarosan induló bajnokságok nincsenek tekintettel a hiányt szenvedő klubokra.

Az U12-es alakulat - Fotók: JéglovagokAz U12-es alakulat - Fotók: Jéglovagok

Városunk együttesei így minden lehetőséget megragadnak, hogy amikor csak lehet, jégen gyakorolhassanak A nyár utolsó hetét például Dunaújvárosban töltötték, ahol a nagyobbak napi két jeges, illetve két száraz edzéssel próbáltak hangolódni az előttük álló feladatokra. Az iskolakezdést követően pedig hetente háromszor tornatermi tréninggel fejlesztik az erőnlétet, a koordinációt és a bottechnikát.

Szerencsére a székesfehérvári „nagycsapat” is a segítségükre sietett, így mind az Akadémiával összevontan, mind pedig önállóan szorítottak helyet és időt az ottani zsúfolt jégbeosztás ellenére is. A szükségesnél ugyan jóval kevesebb, de a lehetőségekhez képest elfogadható feltételek mellett készülnek tehát az októberben startoló idényre.

Papp BendegúzPapp Bendegúz

Az U12-es alakulat túl is van az első meccsein, a hétvégén Kőszegen mérte össze a tudásukat egy hatcsapatos felkészülési tornán. A veszprémi reménységek ugyan a hét találkozójukból csak kettőt tudtak megnyerni, de öröm volt látni, hogy a korosztályba frissen fellépő srácokra épülő gárda percről percre szebben és taktikusabban játszik a jéghiány ellenére is. Az pedig külön dicsőség a klub és városunk számára, hogy a pályára lépő tizenkét kapus közül Papp Bendegúzt választották meg a torna legjobb hálóőrének.

vehirsport.hu
további cikkek
BAUER inline-bajnokság: újabb lépések előre jégkorong BAUER inline-bajnokság: újabb lépések előre Több kategóriában, több csapattal, veszprémi helyszínt is bevonva indul el a BAUER inline-bajnokság új szezonja az előttünk álló hétvégén. 2024. május 16. 12:53 Bravúr: Szlovénia legyőzésével feljutott az elitbe a magyar hokiválogatott! ország-világ Bravúr: Szlovénia legyőzésével feljutott az elitbe a magyar hokiválogatott! A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán, ezzel ismét feljutott a 16 csapatos elitbe. 2024. május 4. 21:55 Női jégkorong: ezüstérmes a veszprémi csapat! jégkorong Női jégkorong: ezüstérmes a veszprémi csapat! A Rampage ezüstéremmel zárta a női jégkorong U25 A-bajnokságot. A veszprémi csapat az osztrák liga négyes döntőjébe is bejutott, ahol a negyedik pozícióban zárt. A klub szakmai igazgatója, Máhl Krisztián megkeresésünkre a játékosokat méltatta, akik az idény során kettőzőt erővel dolgoztak. 2024. április 16. 13:20 Szárnyalnak a veszprémi hokisok! Rampage Szárnyalnak a veszprémi hokisok! A Jéglovagok U12-es csapata a Magyar Kupában négyes döntőt, míg a Rampage U25 finálét játszhat a hazai jégkorong-bajnokságban. A hölgyek ezt is túlszárnyalva az osztrák élvonalban is a legjobb négybe jutottak egyedüli magyar együttesként. 2024. március 19. 13:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.