Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szolnoki Olivér az európai ranglista 14. helyén!

2019. október 21. 14:06
Az október 10. és 12. között rendezett pool-biliárd Euro Tour Open ausztriai állomásán elért kilencedik helyezéssel megyeszékhelyünk fiatal biliárdos reménysége, Szolnoki Olivér az európai ranglista tizennegyedik helyére lépett elő.

Nyugati szomszédunk, Ausztria hatodik legnagyobb településén, Klagenfurtban rendezték október 10. és 12. között a pool-biliárd Euro Tour Open soron következő állomását, melyen a királynék városának nagy reménysége, az ifjú Szolnoki Olivér is asztalhoz készült állni.

Olivér a megmérettetésen két 9-6-os diadallal kezdett a korábbi győztes görög Nick Malaj, valamint egy olasz rivális ellen. Ezt követően a legjobb 32 közé jutásért 9-7-re múlta felül a tízszeres szenior Eb-győztest, a portugál Henrique Correiat.

Szolnoki csak a világelsővel szemben maradt alul - Fotó: EPBFSzolnoki csak a világelsővel szemben maradt alul - Fotó: EPBF

Később szintén egy korábbi győztes görög ellenfelet, Nikos Ekonomopoulost győzte le a veszprémi tehetség 9-8 arányban. Azonban a legjobb 16 között egy kíméletlen, kiélezett párharcban a jelenlegi világelső, a német Joshua Fillerrel szemben alulmaradt végül 7-9-re.

Szomorkodnia Szolnokinak viszont egyáltalán nem kellett, hiszen sikerével a versenyt követően immár az európai ranglista tizennegyedik helyén találta magát!

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.