Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Átadták a képviselői megbízóleveleket, lemondott Czaun János

2019. október 22. 13:26
Átvehették megbízólevelüket az október 13-án megválasztott önkormányzati képviselők kedd délután a Városházán. Az utolsó pillanatban is változott a képviselők névsora.

A  polgármester-választást  Porga Gyula (Fidesz-KDNP) nyerte meg, így ő ülhet  az asztalfőre a Közgyűlésben.

Egyéni választókerületben a DK-Jobbik-LMP-MSZP-Momentum-Párbeszéd képviseletében Katanics Sándor, Gerstmár Ferenc, Guzslován Gábor és Benczik Gabriella,  a Fidesz-KDNP színeiben Stigelmaier Józsefné, dr. Strenner Zoltán,  Brányi Mária, Kovács  Áron, Csik Richárd, Bázsa Botond, Halmay Gábor és Hegedűs Barbara szerzett mandátumot. 

Kompenzációs listáról  az ellenzéki összefogás juttatta képviselői székhez Hartmann Ferencet, Kovács Rajmundot és Zakar Csabát, míg  a városházi többséget adó Fidesz-KDNP pártszövetség listájáról Pálinkás Roland és Czaun János jutott be. 

Utóbbi azonban mégsem vette át megbízólevelét kedden. 

A leköszönő képviselő nyílt levélben búcsúzott el választóitól és képviselőtársaitól. Porga Gyulát megszólítva úgy fogalmazott: 

“Te a veszprémiek bizalmából újra a város polgármestere vagy, ám ez a bizalom számomra az egyes számú választókerületben nem adatott meg. Listán ugyan megkaptam a mandátumot, ám elkötelezett demokrataként tiszteletben tartom a választók akaratát, és erről lemondok. Nem szeretném azt a látszatot kelteni, hogy megélhetési politikusként ülök a Közgyűlésben, és szeretném meghagyni a lehetőséget Gyulafirátót és Kádárta új megválasztott képviselőjének a kibontakozásra.

Ezzel egy időben minden, a képviselőségemmel kapcsolatos tisztségemről lemondok; elsősorban az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék-Kezelési Önkormányzati Társulásban betöltött elnöki tisztségemről. Köszönöm a lehetőséget, hogy ezzel is szolgálhattam a közösséget.”

Czaun helyét a Fidesz-KDNP kompenzációs listájáról Sótonyi Mónika veszi át. 

A Közgyűlés alakuló ülését jövő csütörtökön tartja, ekkor választják meg az alpolgármestereket és osztják ki a bizottsági tisztségeket is.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  2024. április 23. 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.