2020. február 25. // Géza névnap

Hivatalos: Finta Péter a MLSZ új Veszprém megyei igazgatója

A társadalmi elnökség teljes támogatása mellet a Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára, Vági Márton 2019. október 21-i hatállyal a korábbi megbízott vezetőt, Finta Pétert nevezte ki a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Veszprém megyei igazgatójának.

vehir.hu értésülése szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség alapszabályának alapján, a társadalmi elnökség teljes támogatása mellet Vági Márton, az MLSZ főtitkára 2019. október 21-i hatállyal hivatalosan is kinevezte Finta Pétert az MLSZ Veszprém Megyei Szövetségének igazgatójává.

Portálunk úgy tudja, a korábbi megbízott igazgató kinevezése határozatlan időtartamra szól, s csak a Magyar Labdarúgó Szövetség alapszabályának rendelkezései szerint vonható vissza.

Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, a korábbi igazgató Csik Ferenc hosszan tartó, fájdalmas betegsége után a közelmúltban elhunyt, a pozíció tehát így üresedett meg. 

Hivatalos: Finta Péter az MLSZ új Veszprém megyei igazgatójaHivatalos: Finta Péter az MLSZ új Veszprém megyei igazgatója

Fontos hangsúlyozni, hogy utolsó hónapjaiban, betegágyában feküdve maga Csik kérte fel Fintát, hogy lássa el az igazgatói teendőket: az egykori válogatott legenda is Péterben látta meg utódját.

Online hírportálunknak sikerült elérnie szerda este az újdonsült igazgató Finta Pétert, aki igazolt minden korábbi állításunkat.

Mindannyiunkat mélységesen megrendített mentorom, s egyben elődőm, Csik Ferenc eltávozása. Ugyanis nemcsak egy tisztaszívű szakembertől, hanem egy hihetetlen jó baráttól is el kellett búcsúznunk... Emlékét megőrizve szeretném áldozatos munkásságát lelkiismerettel folytatni a továbbiaknak is, hogy a veszprémi labdarúgás idővel ismét a régi, Csik-korabeli fényében ragyoghasson!

Finta karrierje Veszprémben vette kezdetét, innen Ajkára, Fehérvárra, majd Szombathelyre vezetett az útja, mielőtt visszatért szülővárosába, ahol eleinte párhuzamosan a nagypályás labdarúgással, később pedig már csak a futsallal foglalkozott.

Amihez kétség sem fér, hogy a döntéshozók keresve sem találhattak volna alkalmasabb embert a pozícióba,

ugyanis Finta Péter amellett, hogy hosszú idő óta testnevelőtanárként sarkallja a fiatalokat az egészséges életmódra, edzőként és szakmai vezetőként 

többezer gyermekkel szerettette meg a labdarúgást mind füvön, mind a teremben. 

Emellett játékvezetői végzettséggel és tapasztalatokkal is rendelkezik. 2015 óta a megyei futsal-bajnokság, 2017 óta a megyei Grassroots koordinátora. Egy évvel később pedig a versenybizottság tagjának is megválasztották, ahonnan egyenes út vezetett számára a szövetségi ellenőrködés irányába is.

Simon Dani
Domján Attila

További cikkek

Bulgáriai továbbjutás esetén március 27-én kezdődik a jegyértékesítés
Bulgáriai továbbjutás esetén március 27-én kezdődik a jegyértékesítés
Amennyiben a magyar válogatott továbbjut a nyári labdarúgó Európa-bajnokság pótselejtezőjének elődöntőjéből, akkor rögtön másnap, azaz március 27-én kezdődik a jegyértékesítés a Puskás Arénában március 31-én sorra kerülő második mérkőzésre, amely már az Eb-részvételről döntene.
Negyven perc alatt elfogytak a magyar szurkolók részére biztosított jegyek
Negyven perc alatt elfogytak a magyar szurkolók részére biztosított jegyek
Mindössze negyven perc alatt elfogyott a magyar szurkolók számára biztosított 2500 belépő a Szófiában március 26-án sorra kerülő labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezőre.
Visszatért Orbán Tamás!
Visszatért Orbán Tamás!
Városunk harmadvonalban szereplő labdarúgócsapata, a VLS Veszprém ötödik téli felkészülési mérkőzésén 2-1-es győzelmet aratott a vendég Sárvár együttese felett szerda délben az Erdész utcai sportkomplexumban. Szabó Péter sportigazgató portálunknak elárulta, hogy visszatért a klub kötelékébe az egykori vezetőedző, Orbán Tamás is. A szakember pozíciója egyelőre még tisztázatlan, de minden bizonnyal Pető Tamás munkáját fogja segíteni a jövőben.
Jól alakul a VLS felkészülése
Jól alakul a VLS felkészülése
Negyedik téli felkészülési mérkőzésén 3-1-es győzelmet jegyzett városunk NB III-as férfi labdarúgócsapata, a VLS Veszprém. Pető Tamás együttes szombaton a szintén harmadosztályú Dunaújváros gárdáját múlta felül.
A házigazda vár a veszprémi futsalosokra a kupaelődöntőben
A házigazda vár a veszprémi futsalosokra a kupaelődöntőben
Az előző kiírásban ezüstérmet szerző Veszprém a házigazda Szombathellyel csatázik a futsal Magyar Kupa jövő hétvégi négyes döntőjében a fináléba kerülésért.
2020. február 25. // Géza névnap