2020. március 29. // Auguszta névnap

Amikor az időhiány már nem kifogás: a mozgás mindenkié

Akár évente többször is megszülethet bennünk az elhatározás, hogy jövő héttől elkezdünk sportolni. A futás, otthoni edzések, online aerobic programok és a közeli termek kínálata között kalandozva gyakori jelenség, hogy nehezen találjuk meg “az igazit”. Németh Anita kipróbálta, megszerette és most meg is mutatja a sportot, amitől még egy költözés után sem tudott elszakadni, ezért inkább házhoz hozta.

Egy bevált recept, egy kényelmes ruhadarab, a legjobb kávézó mind olyan dolog, amihez ragaszkodhatunk. Évek és tapasztalások sora előzi meg a tökéletes kiválasztását, de miért is cserélnénk le valamit, ami működik és boldoggá tesz?

Anita története ebből a szempontból nem egyedülálló, hiszen mindenki a boldogabb, egészségesebb, kiegyensúlyozottabb élethez vezető módszereket keresi. 

Hosszas keresgélés, egyéni, csoportos edzések és egyhangú kardió programok után már kissé hitetlenül próbálta ki a beltéri biciklizéshez hasonló új gépet, de már az első fél órás alkalom után eldöntötte ide még visszatér.

- Azt mondtam, hogy én most veszek egy bérletet mert ez kell nekem. Egy pillanat alatt ez lett számomra a nagybetűs mozgásforma - mesélte Anita.

Sokáig úgy tűnt, hogy a hirtelen érkezett szerelemtől azonban búcsúzni kell. A fővárost elhagyva Anita Veszprémbe költözött és a megkedvelt mozgásforma hiányában ismét számos új eszközt és módszert próbált ki, de a szokott mozgás utáni kellemes érzés elmaradt.

Fogalmazhatunk úgy, hogy innentől vált igazán izgalmassá a történet, hiszen a feladás, lemondás helyett a saját igény egy ötletet hívott életre, ami mostanra meg is valósult. Az ismert mondás alapján - miszerint “ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez”- Anita és párja, Botond megnyitották saját termüket és elhozták Veszprémbe kedvenc mozgásformájukat lehetőséget adva másoknak is, hogy megtapasztalják az élményt, amitől az életük pótolhatatlan részévé vált az úgynevezett infrakerékpár. 

Megkérdeztük mi is az az infrakerékpár és mitől több mint például egy átlagos spinning edzés. 

"Egy kellemes mozgásformát kínáló nagy masina, ami viszonylag rövid idő alatt mutat érezhető eredményt. Az ülőhelyzetben végzett mozgás leginkább a kerékpározáshoz hasonló és természetesen mint bármely sport, kifejti az intenzív mozgáshoz köthető pozitív hatásait, de ebben az esetben tekerés közben 24 infralámpa veszi körül a testünket.

Lényegében egyesíti az infra szauna és a kardió edzés összes jótékony hatását: gyorsabb zsírégetést tesz lehetővé, feszesíti a bőrt, segít az általános jó közérzet megteremtésében és még számos pozitív hatással támogatja egészségünket."

A furcsa gépezetet nézegetve nem kerülheti el a figyelmünket a TV-szerű képernyő, ami hiába hittem, hogy pusztán a szokásos számadatokat mutató készülék. Anita elmondta, hogy a Geoway infrakerékpárok elsődleges célja természetesen a mozgás, de a kikapcsolódás, a saját magunkra szánt minőségi idő is kiemelt fontossággal bír, így kerékpározás közben a LED TV-n videót, filmet nézhetünk, illetve meghallgathatjuk kedvenc dalainkat.

A rohanó hétköznapokból kizökkenve mindig érdemes időt szakítanunk magunkra, de lássuk be vannak olyan hetek, amikor egyszerűen kivitelezhetetlennek tűnik hetente többször néhány órára kikapcsolni. Ha már LED TV  és filmezés, kerékpározás és szaunázás párhuzamosan, képzelhetjük mennyi időt vesz igénybe egy infrakerékpáros edzés. 

Mielőtt elkezdenénk helyet keresgélni a határidőnaplónk telített sorai között leleplezem a titkot. Egy tekerés mindössze 30 perc, így két kötött program mellett is beiktathatjuk a fél órás infrakerékpározást, ami olyan gyorsan repül el, hogy legszívesebben dupláznánk, ám a szakétők által tökéletesre kalkulált program időtartama előre meghatározott, így ha kalandra vágyunk a nehézséget, intenzitást növelve tudjuk újabb kihívások elé állítani magunkat. 

Az Infralabor egyik üzenete, hogy a mozgás nem csak a különböző sportágak szerelmeseinek, élsportolóknak jár: szabadidőtől, nemtől, kortól függetlenül a mozgás mindenkié. 

Anita kiemelte, hogy a csábító 30 perc ellenére nem várhatunk csodát, itt is szükség van a rendszerességre, ezért érdemes hetente legalább kétszer felülni a Geoway kerékpárokra, hogy minél hamarabb megtapasztaljuk a jótékony hatásokat.

Bár lássuk be, talán néhány túl hosszúnak tűnő személyi edzéshez képest a heti kétszer fél óra önállóan végzett kellemes időtöltés leginkább mégis egy csodához hasonlítható.

Anita tapasztalatait hallgatva érthetővé válik, hogy egy költözés után mégis miért ragaszkodott annyira a Geoway kerékpárokhoz, hogy egy álmot megvalósítva, kettő géppel felszerelve megnyissák az Infralabort, ahol bárki átélheti azt az élményt, amit ő néhány éve.

Nem tudnék mást úgy szívből ajánlani, mint ami az én életembe is egy pozitív pluszt hozott. Most az Infralaborral küldetésünk, hogy megmutassuk az infrakerékpárok jótékony hatásait mindenkinek, aki nyitott rá , ezzel egy új mozgásformát hozva a városba.

A dizájn és kényelem tekintetében is egyértelműen leginkább egy kis “nyugalom szigetet” idéző Infralaborba belépve talán az a legnagyobb kihívás, hogy ne akarjunk még több időt ott tölteni.

Infralabor
cím: Veszprém, Egyetem utca 15.
nyitvatartás: H-P: 7-21, Sz: 7-12, V:17-21
bejelentkezés: +36 30 718 9181

Facebook: https://www.facebook.com/infralabor/
Instagram: https://www.instagram.com/infralabor/?hl=hu

Képek
Sulyok Georgina
Domján Attila
2020. március 29. // Auguszta névnap