Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémi sikerek utánpótlás női tornában

2019. október 30. 20:24 // Forrás: VTC
Mozgalmas és eredményes időszakát éli az ötvenéves jubileumát ünneplő Veszprémi Torna Club.

„A magyar tornasport legnagyobb létszámú versenyei az utánpótlás korosztályban zajlanak, ahol több egyesület és több csapat áll a szerekhez, mint a junior vagy felnőtt korosztályokban. Ennek oka részben, hogy a sportágban a gyerekek fejlesztését sok korcsoportban valósítják meg, hiszen akár egy évnyi különbség is sokat jelent a gyerekek testi és pszichés fejlődése során” – olvasható a Veszprémi Torna Club (VTC) szerkesztőségünkbe eljuttatott sajtóanyagában.

„A legkisebbek a kétfordulós Zsebibaba bajnokságban versenyeznek, melyből az őszi forduló még hátravan. A Zsebibaba bajnokságból kétfelé ágazik az út: az „amatőr” II. osztályú és az „elit” I. osztályú tornasportba. A Veszprémi Torna Club az utánpótlás nevelésben az „elit” tornát célozta meg, de mivel a gyerekek érése nem azonos ütemű, előfordulhat, hogy egy II. osztályú verseny is hasznos megmérettetést jelent egy sportoló életében.”

Így indította az egyesület 2019. október 5-én Schreyer Virág Vivien serdülőkorú növendékét a serdülők II. osztályú egyéni versenyében, hogy tapasztalatot és önbizalmat szerezzen, ami az I. osztályba kerüléséhez nélkülözhetetlen. Virág szereplése jól sikerült, minden gyakorlatát szépen bemutatta, és az összetett versenyben a 13. helyen végzett a 70 fős mezőnyben. Mivel nem a nehezebb, többet érő ugrását mutatta be elsőként, annak pontszáma nem számított bele az összetett eredményébe, így a 4. pozíció helyett a 13. lett ezen a szeren. Ez négy helynyi veszteséget jelentett számára az összetett versenyben is. Legjobban a gerenda sikerült számára, ahol 12,05 ponttal a 6. helyen végzett.

Fotó: VTCFotó: VTC

Október 13-án az I. osztályban a gyerek haladó korcsoportos lányokon volt a sor, akik a négyfordulós éves csapatbajnokság 3. körében indultak. A csapat tagjai: Garai Zara Zoé, Tamás Liza, Kugler Hanna és Kutasi Hanna Léna.

A bajnokság két tavaszi fordulójában még előírt gyakorlatokkal versenyeztek a csapatok, az őszi azonban komoly változást hozott, hiszen ez az első verseny a kis tornászok számára, ahol a FIG nemzetközi mércéjének szabályai szerinti pontozásban részesültek. Ez azt is jelenti, hogy a FIG szerenkénti minimum követelményeit is teljesíteniük kell, például legalább hét elemet kell bemutatniuk egy szeren, persze az ugrást kivéve. Ez nagy feladat még akkor is, ha egy tornász palánta fejlődése töretlenül halad a kezdetektől fogva, ami a veszprémi lányoknál nem így történt. Haladnak a követelmények felé, de még várnak rájuk feéadatok..

Így a versenyen a feladat a tisztes helytállás volt és a csapatok versenyében a tavasszal megszerzett 7. hely megtartása, ami sikerült is. A csapat legjobbja Kutasi Hanna volt, aki 34,4 pontot szerzett egyéni összetettben. Az utolsó forduló felé haladva további követelmények beépítésén dolgozik a csapat és az edzők is, akik Árkovits Krisztina, Satnya Balai Zsanett, Puskás Csabáné és Szokoly Réka.

A Veszprémi Torna Club ötvenéves jubileumot ünnepel idén, melynek kapcsán december 9-14-ig nagyszabású rendezvényeket tart. A programok között lesznek nyílt edzések, veszprémi torna emlékséta, ötvenéves jubileumi tornász találkozó és születésnapi buli. Az egyesület ötvenéves fennállása alatt tízezernél is több gyermek fordult meg az edzéseken. Valószínűleg a veszprémi és a város környéki családok nagy részének volt személyes kapcsolata már az egyesülettel, ezért szeretettel várnak mindenkit a programokon.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.