Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hétvégén elstartol a második Füred Gastro fesztivál

2019. november 6. 15:18
Az őszi Balaton legjelentősebb gasztronómiai fesztiváljárakészülnek Balatonfüreden, ahol szombaton és vasárnap tizenöt kiváló Balaton-környéki étterem libaételeivel és az újgenerációs Balaton-felvidéki pincészetek boraival várják majd a látogatókat.

A sokszínű gasztronómiai kínálat mellett koncertekkel, gyerekprogramokkal és könyvbemutatóval is találkozhatnak a vendégek a második Füred Gastrofesztiválon, amelynek idén a közeli Szent Márton-napi libahagyomány megidézése, a liba- és libabelsőségekből készülő ételek állnak a fókuszában.

Balatonfüred Város Önkormányzata, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület, a Balatonfüredi Kulturális Nonprofit Kft. és a Pannon Gasztronómiai Akadémia szervezésben második alkalommal rendezi meg Balatonfüred városa a Füred Gastro fesztivált. A kétnapos rendezvény kulturális programjaihoz a MOL Nagyon Balaton és a Veszprém EKF2023 csatlakozott.

A Füred Gastro ételkínálatában közel harminc féle különleges liba-étel kóstolható majd. A séfek fontos célja, hogy bemutassák a liba felhasználásának sokszínűségét, ezáltal is népszerűsítve ennek fogyasztását, így előételekkel, levesekkel és különleges főételekkel is készülnek. Lesz libamájas pite kerti salátával, ludaskásával töltött libanyak aszalt szilvás vörös káposztával, mustáros libazúza és a levesek sorában például kóstolható majd a szarvasgombás bakonyi gombakrémleves füstölt ropogós libamellel kínálva. Ahogy a libából készült változatos ételek, úgy az ételek mellé a Rizling Generáció Egyesület borászai által ajánlott borok is a közelgő Szent Márton-nap sajátos magyar gasztronómiai hagyományát, az újbor kóstolásának hagyományát elevenítik majd fel.

A fesztivál színpadi programjainak sorát szombaton 10 órakor a hazai gyerekközönség újdonsült kedvenceinek játékos produkciója indítja. A Belvárosi Betyárok interaktív gyerekkoncertjét 11.30-tól Hangácsi Márton, majd 13 órától a junior Artisjus-díjas énekesnő és dalszerző, Szeder koncertje követi, majd 14 órától a balatonfüredi Zeliska OrsolyaPéklány lettem című könyvének bemutatójára kerül sor. A Vitorlás téren 17 órától a toplistás slágereiről ismert brit muzsikus Charlie Winston koncertjével folytatódik a program, 18.15-től pedig az olasz nu-jazz formáció csapata, a Gabin lép fel. 20.15-től Spanyolország egyik szuper-produkciója, a Che Sudaka érkezik Balatonfüredre. A vasárnapi délelőtti Füred Gastro program 10 órakor a veszprémi Kabóca Bábszínházvarázslatos zenés mesejátékával, a Kodzsugukila, a boszorkány című produkciójával veszi kezdetét, majd 13 órakor a Random Trip produkciója lesz a nagyszínpadon.

 

Közreműködő éttermek: A Konyhám/Balatonfenyves, Balaton Borgaléria/Balatonfüred, BistroSparhelt/Balatonfüred, Déli Part BBQ/Siófok, Gusto13 Bistro&Delicate/Veszprém, Hableány Bisztró/Badacsonytomaj, Karolina Kávéház/Balatonfüred, Kistücsök Étterem / Balatonszemes, Neked Főztem / Balatonfüred, Zánka, Oliva Étterem/Veszprém, SöpteiÉtterem / Csopak, Pörc Bisztró és Delikát/Balatonkenese, Szent Donát Borkúria/ Csopak, Vitorlás Étterem/Balatonfüred, Péklány Kézműves Pékség/Balatonfüred;

 

Bővebb információ: www.gastrofured.hu

vehir.hu
további cikkek
Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken 2024. augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpikniket. 2024. április 17. 17:07 Rockzene történelmi környezetben Rockzene történelmi környezetben Harmincnál is több zenekar ad élő koncertet az idei Rock Palota Fesztiválon, amelyet június 14-én és 15-én rendeznek meg Várpalota történelmi központjában, a Thury-várnál. A kétnapos, ingyenes rockzenei rendezvényen olyan országos hírű bandák is fellépnek, mint a Mobilmánia vagy épp az Akela. 2024. március 19. 9:34 Balatoni termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat Balatoni termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat Fehérbor kategóriában a balatonfüredi Figula Pincészet 2022-es Sóskút Olaszrizlingje, a vörösborok mezőnyében pedig a badacsonyi 2HA Szőlőbirtok és Pincészet 2019-es Syrah-ja nyerte el a Magyar Borszakírók Köre (MBK) által odaítélt, 2023-as Magyar Bor Nagydíjat. 2024. január 4. 11:45 Terítéken a glóbusz: amikor egy tucat idegen összejön főzni Terítéken a glóbusz: amikor egy tucat idegen összejön főzni Főzőkurzusra az ember elsősorban azért megy, hogy valamilyen különleges fogás elkészítésével ismerkedjen meg. De nem csak ezért érdemes menni: hanem azért, mert egészen más hangulata van annak, amikor egyedül kísérletezel a konyhában, meg annak, amikor egy csapat idegennel együttműködve hozol össze valami igazán finomat. 2023. december 27. 9:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.