2020. február 24. // Mátyás névnap

Megvan a kivitelezője a déli elkerülőnek

A Strabag fogja megépíteni a város déli elkerülőjét, ami nem csak a veszprémiek közlekedését könnyíti meg, hanem megszünteti a főleg nyáron tapasztalható dugókat a Balaton irányába.

Az uniós közbeszerzési értesítőből kiderül, hogy a 7,5 km-es és 2x2 sávos út tenderét a Strabag Építőipari Kft. nyerte el.

A beruházás első üteme mintegy 25,84 milliárd forintból valósul meg a Nemzeti Infrastuktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) megbízásából.

A Strabag által vállalt fejlesztés a várostól a város déli részén fekvő füredi csomópont és a Veszprémtől keletre található litéri csomópont között zajlik le. A beruházás befejeztével itt teljes mértékben kétszer két sávon és fizikai elválasztással lehet majd haladni, külön szintű csomópontok használatával. Emellett többek között:

  • elkészül 3 híd (különszintű csomópont), a Budapesti útnál, az Almádi útnál, illetve a Füredi útnál;
  • 6 szintbeli csomópontot is átadnak,
  • illetve fejlesztik a 73-as és a 7217-es utak, valamint a Dornyai Béla utca és a Tirat-Carmel utca egyes szakaszait is.

Továbbá még keresztező és bekötő utakat is építenek, párhuzamos földúthálózatot is elkészítenek.

A veszprémi elkerülő projektjének második részében pedig a balatonfüredi elágazásig tartó 2,8 kilométeres szakaszt fogják fejleszteni, itt még nem tudni ki lesz majd a kivitelező.

- írja a magyarepítok.hu.

A fejlesztés várhatóan 2022-re készül el.

vehir.hu
2020. február 24. // Mátyás névnap