2020. augusztus 9. // Emőd névnap

Szívós ellenfél érkezik a veszprémiekhez

Zárul a futsal NB I alapszakaszának első köre – a tizedik helyén álló Veszprém hétfőn (18.30) az újonc Kecskemétet fogadja a Március 15. utcai sportcsarnokban. Frank Tamás az eltiltott Komáromi Péterre és vélhetően a sérült Tatai Józsefre sem számíthat, az együttes célja azonban így sem lehet más, mint a győzelem.

Az 1. Futsal Club Veszprém október 11-én, a Dunaferr vendéglátójaként szerezte meg első pontjait az NB I idei kiírásban (6-4). A várva várt diadalt aztán három hét bajnoki szünet követte. A veszprémi Komáromi Péterrel felálló magyar válogatott ugyanis Olaszországban vívott világbajnoki selejtező tornát, ahol győzelemmel rajtolt Anglia ellen, később azonban Fehéroroszországtól és a házigazdától is kikapott, így nem jutott tovább csoportjából.

Múlt pénteken a Ferencváros vendégeként léptek pályára ismét az élvonalban a bakonyiak, ahol sima, 5-1-es vereséget szenvedtek. Nem tarthatott a fővárosba együttesével a csapatkapitány Tatai József, aki a közelmúltban kisebb műtéten esett.

Frank Tamás: Lelkes, szívós, kiválóan védekező csapat érkezik hozzánk (archív fotó)Frank Tamás: Lelkes, szívós, kiválóan védekező csapat érkezik hozzánk (archív fotó)

Valóban nem játszottunk jól, különösen az első félidőben tapasztaltam hiányosságokat az alakulatom részéről. Komáromi kiállításával aztán még nehezebb helyzetbe kerültünk. Megítélésem szerint túlzó ítélet volt a piros lap, amely meghatározta a meccs további alakulását, hiszen emberhátrányban gólt kaptunk, majd rögtön még egyet kontrából. Felépültek a Fradi sérültjei, jó csapatot alkotnak. Ki lehet kapni az otthonukban, de nem így...

– fogalmazta meg hiányérzetét az ütközettel kapcsolatban Frank Tamás, a Veszprém vezetőedzője.

Öt nappal később a Magyar Kupa első fordulójában a másodosztályú Újpest vendégeként léptek pályára a mieink, akik 2-1-es sikerükkel továbbjutottak a nyolcaddöntőbe.

Tatai, Komáromi és Boromisza nélkül utaztunk el a kupameccsre, amelyen aztán Gyurcsányi Zsolt is megsérült. Igaz, aki ott volt, odatette magát, így nem lehettem elégedetlen. A második félidőben többször is eldönthettük volna a találkozót, de négy-öt kapufát is rúgtunk. Aztán kaptunk egy buta gólt. Spandler Mátyás ugyanis több mint négy másodpercig tartotta magánál a labdát, az emiatt megítélt közvetett szabadrúgást pedig gólra váltották a lila-fehérek. Ezen kívül azonban nem volt jelentős helyzetük, így megítélésem szerint megérdemelten jutottunk tovább.

– húzta alá a szakember.

Pontosan egy hónap elteltével játszik tehát ismét hazai bajnokit az 1. FC Veszprém, amely hétfőn (18.30) az újonc, hét pontjával a nyolcadik pozíciót elfoglaló Kecskemét látja vendégül a Március 15. utcai csarnokban. Ezzel a mérkőzéssel zárul az NB I alapszakaszának első köre.

Lelkes, szívós, kiválóan védekező csapat érkezik hozzánk, amely ellen eddig mindenki megszenvedett a bajnokságban. S ezt tapasztaltuk mi is a nyár edzőmérkőzésünkön, amikor is 3-3-as döntetlent értünk el Kecskeméten. A felállt védelem elleni játékban régóta nehézségekkel küszködünk, kulcsembereink hiányában most még nehezebb dolgunk lesz. Ennek ellenére természetesen a győzelem a célunk. A legfontosabb, hogy befejezzük a támadásainkat, azokból rendezetten védekezzünk, s ne tudjon kontrázni az ellenfél.

– nyomatékosította a tréner.

Mint megtudtuk, Tatai hétfői játéka erősen kérdéses, a kisebb izomsérüléssel küszködő Gyurcsányi viszont vélhetően játszhat. Nem úgy az eltiltott Komáromi, aki a Kecskemét és azt követő Debrecen ellen találkozót is biztosan kihagyja.

Zatkalik Dávid
Tál Dominik
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
következő események betöltése
futsal férfi futsal NBI alsóház, 2019/2020 2. 2020. március 9. 20:00 Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok Kecskemét 1. FC Veszprém 1-2
futsal férfi futsal NB I alsóház, 2019/2020 1. 2020. március 2. 19:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok 1. FC Veszprém Rubeola Csömör 2-6
futsal Magyar Kupa elődöntő 2020. február 22. 16:30 Szombathely, Aréna Savaria 1. FC Veszprém Haladás VSE 0-4
előző események betöltése

További cikkek

2020. augusztus 9. // Emőd névnap