Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

Hogy állunk a 2019-es év fogadalmaival?

2019. november 24. 17:20
Egy felmérés szerint minden második ember megfogad valamit az újév beköszöntével. Lassan ismét új évbe fordulunk, de érdemes megállni egy pillanatra, és az újabb célkitűzések előtt végig venni, hogy milyen mértékben sikerült tartani magunkat a 2019-es év fogadalmaihoz.

A fogadalomtétel persze nem feltétlenül kötődik dátumhoz, sokan felteszik a kérdést, miért kellene éppen január elsejétől fogyókúrázni, sportolni, kedvesnek lenni, leszokni… Ugyanakkor a kifejezett újévi fogadalomtétel talán azért lehet „előnyös”, mert a képzeletbeli naptárban szebben mutat az újév tiszta lappal történő indítása.

NLC.huNLC.hu

Az ember akarva-akaratlanul, kisebb vagy nagyobb mértékben, de folyton elemzi saját magát, kontroll alatt tartja magát. Ilyenkor döbbenünk rá, hogy mi az, ami jó az életünkben, vagy mi az, ami inkább káros, és elhanyagolható. A fogadalmak megfogalmazásával tehát már a felismerés szakaszán túl van az ember, az újabb célok kitűzésével pedig – talán tudat alatt – egy jobb minőségű jövőt fogalmaz meg, a cél pedig tulajdonképpen egy: a boldogság.

életszépítők.huéletszépítők.hu

De most, hogy lassan a decemberbe fordulunk, érdemes egyfajta összegzést készíteni, hogy az év elején felsorakoztatott célokból mennyit voltunk képesek megvalósítani. Vajon többet sportoltunk? Letettük a cigit? Hiszen, ha csak egyfajta „kötelező” hobbiból tűzünk ki újabb és újabb célokat, akkor tényleg nem számít az sem, hogy mikor fogalmazzuk meg, és az sem, hogy miért.

sikerküszöb.netsikerküszöb.net

Érdekes lehet azt is megvizsgálni, hogy melyek azok a célkitűzések, amelyek évről-évre megfogalmazódnak, vagyis, szinte az életünk részévé válik az adott cél elérése. Természetesen nem mindegy, milyen jellegű célokat tűzünk magunk elé, Usain Boltot valószínűleg soha nem fogjuk utolérni 100 méteren, és nem csak azért, mert már visszavonult. Egy biztos tehát, aki év elején fogadalmat tesz, az illessze pluszba a lista legaljára az újévi fogadalmak betartását is.

Szabó Eszter
további cikkek
Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Gyorsan szögezzük le, hogy azoknak az információknak, amik a cikkben szerepelnek nagyrésze csak teoretikus, ahogy a logikai eszmefuttatás is, aminek a végén eljutunk addig, hogy az egyik legnagyobb magyarnak kikiáltott történelmi személyünk talán nem is volt akkora magyar. A belé vetett hit viszont megkérdőjelezhetetlen, amit óvni kell. De minden áron? 2024. március 17. 22:51 Digitális bordélyház – prostituáltnak lenni menő? Dóri Digitális bordélyház – prostituáltnak lenni menő? A Oxford English Dictionary először 1894-ben listázta a „feminizmus” szót, de az első szervezett feminista hullámot a 20. század elejére datálják. Nagyrészt mondhatjuk, hogy elhivatott nők csoportjai kivívták mára sorstársaik számára a jogot a szavazáshoz, meg a vezetéshez mondjuk, meg olyan általános dolgokhoz, hogy eldönthetem egyedül is, hogy férjhez megyek-e és lesz-e gyerekem például.   2024. március 10. 21:16 Az ikerség lélektana egy ikertől Eszter Az ikerség lélektana egy ikertől Soha nem tudtam, milyen lehet nem ikernek lenni, kezdetben még távolról sem ismerhettem ezt az érzést, hiszen az idősebb testvéreim is ikrek. Két ikerpár, boldog gyerekkor. 2024. március 3. 20:56 Óvatosan a pszichologizálással! Meli Óvatosan a pszichologizálással! Az internet tele van pszichológiai tartalmakkal, és ez legalább annyira rossz, mint amennyire jó. 2024. február 26. 0:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.