2021. április 20.
//
Konrád, Tivadar névnap

Idén is elhagyott Mikulás meglepetések lephetik el az országot

2019. november 25. 14:36
A felhívás alapján december 6-án pályaudvarokon, buszmegállókban, boltok előtt és padokon is találkozhatunk a rejtélyes csomagokkal és csatlakozva az akcióhoz mi is szebbé tehetjük valakinek a napját egy-egy "elhagyott ajándékkal".

2019-ben is elindul a nagy népszerűségnek örvendő "Hagyj el egy mikuláscsomagot!" akció. Az esemény lényege, hogy Szent Miklós napján hagyjunk el egy kis ajándékot, mikuláscsomagot, könyvet, játékot a város forgalmas pontjain, ahol megtalálhatják: egy parkban a padon, buszon vagy vonaton, orvosi váróban, vagy a hivatali folyosó ablakpárkányán, az oviban, a suliban, a bolt mellett, a játszótéren.

A megtalált meglepetésekkel mosolyt csalhatunk egy ismeretlen arcára, ezzel is megszépítve a napját.

Az ötletgazda Nagy András a 2018-as eseményről elmondta: "Amikor elindítottam a "Hagyj el egy Mikuláscsomagot!" kezdeményezést, nem is mertem álmodni arról, hogy ilyen sokan csatlakoznak. Bár maga az ötlet az ország délkeleti csücskében fekvő kisvárosból, Battonyáról indult, de az eseményhez csatlakozóknak köszönhetően országos szintűvé vált."

A felhívás alapján a csomagot egy üzenettel kell ellátni: "Én egy elhagyott csomag vagyok. Azért hagytak el, hogy szebbé tegyem a napodat. Vigyél haza! A megtalált csomagról tölts fel egy képet a Hagyj el egy mikuláscsomagot facebook eseményhez."

Ha csomagot szeretnénk "elhagyni", akkor érdemes nyomon követni az oldalt az információkért, ha pedig Mikulás napján valaki minket lep meg és megtaláljuk az egyik ajándékot, akkor egy fotóval jelezhetjük az eseménynél, hogy valakinek sikerült örömet csempésznie egy apró kedvességgel a napunkba.

Az akció részleteiről az esemény oldalán olvashatnak: https://www.facebook.com/events/539733570158866/

Sulyok Georgina

További cikkek

A világjárvány megpróbáltatásairól is beszéltek a magyar vallási vezetők
A világjárvány megpróbáltatásairól is beszéltek a magyar vallási vezetők
Mit üzentek a híveknek a magyarországi egyházi vezetők húsvétkor?
Amikor tojás terem a fán
Amikor tojás terem a fán
Eredetileg német szokás volt, mára Veszprémben és a Balaton-felvidéken is egyre gyakrabban botlani színes tojásfába, mely nemcsak üdítő látvány, de a közösséget is összehozza.
A tavalyinál több édesség fogy idén húsvétkor
A tavalyinál több édesség fogy idén húsvétkor
A tavalyi 822 tonnánál néhány százalékkal több, mintegy 850 tonnás húsvéti szezonális édesség értékesítésére számítanak idén az előzetes adatok alapján az édességgyártók, és az árbevétel 3-4 százalékos emelkedésére - mondta Sánta Sándor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének (Hunbisco) elnöke online kerekasztal-beszélgetésen kedden.
A virágvasárnappal kezdődik a nagyhét
A virágvasárnappal kezdődik a nagyhét
Március 28-án, virágvasárnap délelőtt Ferenc pápa a Szent Péter bazilika Katedra-oltárnál tartotta meg Urunk Jeruzsálembe való bevonulásának emlékezetét és a szentmisét.
Ismét rendhagyó módját választotta a Petőfi Színház az ünneplésnek
Ismét rendhagyó módját választotta a Petőfi Színház az ünneplésnek
Nem az első alkalom volt, hogy a Petőfi Színház videós formátumban jelentkezzen, most viszont nem egy társadalmi ügy mellett foglaltak állást – mint legutóbb, amikor az oltakozásra buzdítottak a színművészek – hanem Petőfi korát elevenítették meg lírikus és zenés formában.