Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Megvalósult Balatonalmádi-Vörösberény Séd vízrendezése

2019. november 29. 10:53
Balatonalmádi Város Önkormányzata sikeresen pályázott Balatonalmádi-Vörösberényi-Séd vízrendezése címmel a TOP-2.1.3-15 kódszámú „Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések” című pályázati felhívásra, melynek köszönhetően megvalósult a Balatonalmádi, Vörösberényi-Séd mederrendezése 1 591 m alsó mederszakaszán.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott, vissza nem térítendő támogatás összege a TOP-2.1.3-15-VE1-2016-00008 projekt keretében 116 253 053 Ft volt. A támogatás intenzitása a projekt elszámolható költségeinek 100 %-a. A beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg, a Széchenyi 2020 program keretében.

Balatonalmádi, Vörösberényi-Séd mederrendezése régóta megoldásra váró feladat volt az Önkormányzat számára, mert a rendezetlen meder károkat okozott a szomszédos ingatlanokban és időnként elöntéssel fenyegetett. A védendő épületek közt a magántulajdonban lévő ingatlanokon kívül, gazdasági terület is érintett. A védendő középületek között van a város gimnáziuma, a hozzá kapcsolódó kollégiummal, egy általános iskola, továbbá a városgondnokság egyik telephelye is.

A projekt keretében a Vörösberényi-Séd vízfolyás mederrendezése a Balatontól a Veszprémi utat keresztező hídig tartó 1 591 m alsó mederszakaszon valósult meg, mely beruházás kivitelezője a Konstruktor Kft. volt. A szükséges beavatkozások műszaki megoldásai: burkolatok kiépítése, burkolathiányok pótlása, átereszek építése, hordalék visszatartó és eséscsökkentő bukók kialakítása, a Veszprémi úti híd alatt mederburkolat készítése. Kiegészítő tevékenységként helyenként kerítés építés és fasor telepítés is történt. A fasor 95 db mezei juhar ültetésével valósult meg.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.