Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fellobbant az öröm lángja

2019. december 14. 17:10
Meggyújtották a harmadik gyertyát is a Szentháromság téri adventi koszorún szombat délután. A lángot Brányi Mária alpolgármester és Felker Zsolt káplán keltették életre.

Az alpolgármester arra hívta fel az egybegyűltek figyelmét, hogy számos érték vesz körül minket: elsősorban a családunk, barátaink, tágabb közösségeink. Annál nagyobb öröm, boldogság és béke nem érheti az embert, mint hogy ezekben a közösségekben nem vagyunk egyedül, társaink vannak, akikkel közösen tudunk tenni, jövőt, terveket kovácsolni. 

Brányi Mária felidézte az előző napi Bárczi-gálát, és az ott tapasztalt szeretet. Ez az elfogadó szeretett tette különlegessé a péntek estét, az ottlévők szíve megtelt örömmel és békességgel. Ez a legnagyobb érték, amit nem lehet pénzért megvenni, csak egymásnak tudjuk adni. Éljünk úgy – tanácsolta az alpolgármester –, hogy a szívünk minél gyakrabban teljen meg békességgel, nyugalommal és szeretettel!

Advent harmadik vasárnapja az öröm vasárnapja. Felker Zsolt káplán ehhez kapcsolódóan arról beszélt, hogy talán gyakran megkérdezzük az Istent: miért van az a sok szenvedés, elhagyatottság, magány amit átélünk? Jézus születése által azonban Isten velünk van, így többé nem vagyunk egyedül. Bármi is van az életünkben, mindig tudunk mosolyogni, és a mosolyhoz az erőt Istentől vesszük, aki a szívünkbe költözik, de ehhez meg kell tisztítanunk a lelkünket. Karácsony előtt éppen ezért engesztelődjünk ki egymással, bocsássunk meg egymásnak, teremtsük meg a biztonságot egymás számára! 

Az adventi koszorú utolsó gyertyáját jövő szombaton, december 21-én 16:30-tól Porga Gyula polgármester és Márfi Gyula nyugalmazott érsek közösen gyújtja majd meg a Szentháromság téren.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
A polgárok őreit díjazták A polgárok őreit díjazták Szombaton délelőtt a Veszprém megyei Polgárőr Szövetség hagyományos küldöttgyűlésén több megyei és veszprémi elismerést is átadtak. 2024. április 21. 10:07 A forradalmi ifjakra emlékeztek a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai A forradalmi ifjakra emlékeztek a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai „Egyenlőség, szabadság, testvériség.” Százhetvenhatodik évfordulóját tartjuk a forradalomnak, melyet hazafias érzetű fiatalok robbantottak ki a nemzeti szuverenitásért 1848. március 15-én. A Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai és tanárai az intézmény névadójának szobra előtt emlékeztek meg ezekről a fiatalokról csütörtök délelőtt.   2024. március 14. 14:44 A ,,piros iskola” 45 éve A ,,piros iskola” 45 éve A veszprémi „piros iskola” – vagyis a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola – 45 évének történetét foglalta össze az iskola egykori diákja és jelenlegi tanára, Rybár Olivér egy kötetben, amelyet szerda délelőtt mutattak be az iskola falai között.   2024. március 13. 21:37 Büszkén lobog a Kertváros zászlója Büszkén lobog a Kertváros zászlója 2022-ben civil kezdeményre, az EKF támogatásával készültek el azok a városrészi zászlók, melyek a veszprémi polgárok egyes lakókörzetekhez fűződő identitását erősítik. A lobogók már több rendezvényen is megjelentek, de az egyes városrészekben is ott vannak. Kedden ünnepélyes keretek között vonták fel a Kertváros zászlóját. 2024. március 12. 21:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.