2022. augusztus 12.
//
Klára névnap

Fellobbant az öröm lángja

2019. december 14. 17:10
Meggyújtották a harmadik gyertyát is a Szentháromság téri adventi koszorún szombat délután. A lángot Brányi Mária alpolgármester és Felker Zsolt káplán keltették életre.

Az alpolgármester arra hívta fel az egybegyűltek figyelmét, hogy számos érték vesz körül minket: elsősorban a családunk, barátaink, tágabb közösségeink. Annál nagyobb öröm, boldogság és béke nem érheti az embert, mint hogy ezekben a közösségekben nem vagyunk egyedül, társaink vannak, akikkel közösen tudunk tenni, jövőt, terveket kovácsolni. 

Brányi Mária felidézte az előző napi Bárczi-gálát, és az ott tapasztalt szeretet. Ez az elfogadó szeretett tette különlegessé a péntek estét, az ottlévők szíve megtelt örömmel és békességgel. Ez a legnagyobb érték, amit nem lehet pénzért megvenni, csak egymásnak tudjuk adni. Éljünk úgy – tanácsolta az alpolgármester –, hogy a szívünk minél gyakrabban teljen meg békességgel, nyugalommal és szeretettel!

Advent harmadik vasárnapja az öröm vasárnapja. Felker Zsolt káplán ehhez kapcsolódóan arról beszélt, hogy talán gyakran megkérdezzük az Istent: miért van az a sok szenvedés, elhagyatottság, magány amit átélünk? Jézus születése által azonban Isten velünk van, így többé nem vagyunk egyedül. Bármi is van az életünkben, mindig tudunk mosolyogni, és a mosolyhoz az erőt Istentől vesszük, aki a szívünkbe költözik, de ehhez meg kell tisztítanunk a lelkünket. Karácsony előtt éppen ezért engesztelődjünk ki egymással, bocsássunk meg egymásnak, teremtsük meg a biztonságot egymás számára! 

Az adventi koszorú utolsó gyertyáját jövő szombaton, december 21-én 16:30-tól Porga Gyula polgármester és Márfi Gyula nyugalmazott érsek közösen gyújtja majd meg a Szentháromság téren.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila