Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Innovatív hőszigetelési megoldások 2020-ra

2020. február 14. 9:27

Sikeres év van az építőipar mögött, 25-28%-kal nőtt a teljesítménye, 2020-ra pedig fontos változások lépnek érvénybe ebben a szektorban. A hőtechnikai előírások szigorítása folytatódik, és új fogalommal is kell számolni idén. Ez nem más, mint a majdnem nulla energiaigényű épületek definíciója. 

Természetes szigetelési ötletek, közel nulla energiaigényű épületeknél

A környezetvédelem fontossága miatt is szükséges lépések ezek a változtatások, hiszen felelősek vagyunk érte, hogy a jövő generációja megfelelő körülmények között képes legyen élni a Földön. Környezetünk szennyezésének egyik fő káros eleme a műanyag. Ezért a szintetikus anyagok helyettesítése a hőszigetelés esetében is környezettudatos megoldás. 

Aki előnyökkel bíró, ráadásul környezetvédő hőszigetelési megoldásban gondolkodik, számos lehetőség közül választhat, mint a fagyapot, szalma, birkagyapjú, kender vagy a cellulóz. A Naturica Group oldalán böngészve minőségi megoldásokat találhatunk valamennyi öko megoldású hőszigeteléssel kapcsolatban.

A legfőbb érvek az ökologikus hőszigetelés mellett

  • Egészségre ártalmatlanok, irritáló és mesterséges adaléktól mentesek.
     
  • Védőruházat nélkül is elvégezhetők a természetes hőszigetelési munkálatok, sőt, még kesztyűre sem lesz szükség, mivel nem szúr!
     
  • Segítségével a lakóklíma tökéletes páratartalommal fog bírni, így a penészesedés veszélye sem áll fenn. Akár tömegük 30%-ának megfelelő nedvességet is felfognak, miközben hőszigetelő képességük nem változik.
     
  • Tökéletes hőszigetelés minden évszakban. Télen a meleget, nyáron a hűvöset tartja sokáig. Így melegebb időszakban kevesebb légkondicionáló alkalmazására lesz szükség, mert 4-6 fokkal alacsonyabb hőmérsékletet biztosít annál, amit a hagyományos megoldásoknál szoktunk meg. 
     
  • A környezetvédelem és energiatudatosság biztosított, és előállításuk is lényegesen kevesebb szennyeződéssel jár a nem természetes szigetelésekkel szemben. Lebontásuk esetén komposztálható vagy akár újrahasznosítható.

A természetes hőszigetelés költsége

Szintetikus társaikhoz képest az ökologikus megoldások bár egy kicsit többe kerülnek, viszont az előző évekhez képest csökkent az áruk! Ajánljuk, hogy az összeget ne csupán m2-ben nézzék, de m3-ben is, mert sűrűsége sok esetben 2x nagyobb a természetes verziónál, például a kőzetgyapot esetében! Érdemes figyelembe venni azt is, hogy az adott szigetelés hővezetési tényezője, CO2 megkötési képessége vagy előnyös tulajdonságai nagyon rövid idő alatt térítik meg azt a picivel több költséget, mellyel építkezés során számolnunk kell. A befújásos cellulóz vagy fagyapot ára a legideálisabb, 3000-3500 Ft / m2, míg a polisztirol hőszigetelés 2600-3000 Ft/m2.

És persze ne felejtsük el a közel nulla energiaigényű épületeket, melyeknél nagy mértékben szerepet játszanak a szigetelések építésökológiai tulajdonságai. 
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.