Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Két embercsempészt és hét illegális bevándorlót fogtak a nyolcason

2020. március 5. 12:56 // Forrás: police.hu
Két szír állampolgár illegális migránsokat akart jogellenesen Ausztriába szállítani. A Veszprém megyei rendőrök elfogták őket.

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai március 4-én késő este a 8-as számú főúton, Kislőd közelében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának közreműködésével ellenőriztek egy osztrák honosságú Nissan Murano típusú személygépkocsit.

fotó: police.hufotó: police.hu

Az autóban – amely Ausztria felé haladt – a sofőrön kívül hat szír, további egy algériai állampolgár utazott. A hét utas az elsődleges adatok szerint illegálisan jutott Magyarország területére, jogszerű tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A járművezetőt egy társa is segítette egy másik autóval. Őt fél órán belül az Ajkai Rendőrkapitányság járőrei szintén a 8-as számú főúton, Apácatorna közelében fogták el.

Az autókat vezető két szír állampolgárt, valamint a hét illegálisan az országban tartózkodó férfit előállították a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságra. A nyomozók a 23 éves és 24 éves sofőröket őrizetbe vették, kihallgatásuk folyamatban van.

A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek a hét illegális migráns ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.