Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sporttáplálkozás-sportolók megfelelő táplálkozása

2020. március 9. 21:35 // Forrás: VEDAC
Már a címe alapján is érdekesnek ígérkező, ingyenes előadást tart március 18-án, a Pannon Egyetemen Kindl Gábor sporttáplálkozási szakértő.

A március 18-án, 18.00-kor kezdődő program előadója Kindl Gábor, Magyarország hosszútávú triatlon bajnoka (1992), Hawaii Ironman résztvevő, a sporttáplálkozás és sportfrissítés egyik legismertebb hazai szakértője, az <i:am> termékek és az Enduraid frissítés tervező mobil applikáció egyik megálmodója. 

Az egyetemi és a városi sportélet három meghatározó sportszervezete, a Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézet (PE-TSI), a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) február 11-én kötött stratégiai együttműködési megállapodást a vonzáskörzetének sportszakmai fejlesztése érdekében.

Az együttműködés első lépéseként márciusban és áprilisban sportszakmai előadásokat tartanak a Pannon Egyetemen. A résztvevők számára ingyenes előadások nyitottak lesznek más sportklubok számára is, várják az érdeklődő sportolókat, edzőket, sportvezetőket, valamint a programok nyitottak a szabadidősportolók, a lakosság számára is.

Március 18-án Hogyan táplálkozz, ha sportolsz? címmel Kindl Gábor tart előadást, március 25-én sportpszichológiai témában, Téthelyzetben címmel Szilárdi Katalin, míg április 15-én dr. Béres Sándor mozgáselemzési módszerekről ad át ismereteket.

Hogyan táplálkozz, ha sportolsz? Előtte, közben, utána? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ Kindl Gábor, korábbi válogatott és sokszoros országos bajnok triatlonista, mely idő alatt (1989-1992) a VEDAC színeiben készült a triatlon futószámára Koós-Hutás László irányításával. Később már munka és család mellett 38 évesen futotta 2:35:39-es második legjobb maratoni idejét, mellyel a 2007-es évi maratoni ob-n harmadik helyezést ért el csapatban, a VEDAC színeiben.

A sporttáplálkozás és sportfrissítés alapvető kérdéseinek megtárgyalása mellett szó lesz az <i:am> termékekről és az Enduraid frissítés tervező mobil applikációról, mely a mindennapi sporttevékenység megtervezéséhez nyújt rendkívül hasznos segítséget.

vehir.hu
további cikkek
Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE SVSE Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE A szeszélyes április mostanában a szeles, esős, hűvös arcát mutatja, de ez sem riasztotta el a legkisebb SVSE-s atlétákat, hogy megmutassák, mire képesek: a veszprémiek az április 20-án rendezett VI. Kis Károly Emlékversenyen nyolc aranyérmet szereztek. 2024. április 23. 12:41 Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. 2024. április 19. 15:35 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. 2024. április 19. 22:43 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.