2022. június 30.
//
Pál névnap

Koronavírus – ne a házi kedvencét okolja!

2020. március 16. 19:07
A koronavírussal kapcsolatos számos tévhit között terjed egy olyan, ami miatt néhány gazdában komolyan felmerült, hogy elaltatja teljesen egészséges kedvencét.

Egy magyar fajtamentő egyesület tette közzé a közösségi oldalán azt a posztot, ami arra hívja fel a gazdák figyelmét, illetve emlékezteti őket, hogy a COVID-19 koronavírust állatok nem tudják elkapni és hordozni sem, ennek következtében az embernek sem tudják átadni.

Minderre azért volt szükség, mert a poszt szerint szárnyra kapott egy olyan álhír a kutya- és macskatulajdonosok közt, miszerint a házi kedvencük is megfertőzheti őket, ennek következtében pedig több egészséges állatra is az elaltatás veszélye verült.

A félreértést az adhatta, valamint az a tény táplálhatja ezt az álhírt, hogy a koronavírus egy gyűjtőfogalom, ezen belül a COVID-19 az, ami az emberre veszélyes, ugyanakkor az állatokra nem. Létezik olyan koronavírus is, ami a kutyákra és macskákra veszélyes, de az pedig az emberre nem.

vehir.hu

További cikkek

Új parkoló a belvárosban, közösségi térré fejlesztik a volt Várkert éttermet
Új parkoló a belvárosban, közösségi térré fejlesztik a volt Várkert éttermet
Összefoglalónk a képviselő-testület júniusi üléséről.
Veszprémi óvoda és iskola lettek az év állatvédő intézményei
Veszprémi óvoda és iskola lettek az év állatvédő intézményei
Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora adta át az „Év Állatvédő Óvodája 2022” és az „Év Állatvédő Általános Iskolája 2022” pályázat dobogósainak okleveleit az Egyetemen megrendezett díjátadó ünnepségen, június 29-én, Budapesten. Az „Állatvédelem gyerekeknek” szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával idén második alkalommal hirdetett – az állatvédelmi oktatási tevékenységet középpontba helyező – pályázatot óvodák és idén első ízben már általános iskolák számára is. A pályázatra olyan intézmények jelentkezését várták, akik kiemelkedően sokat tettek az állatvédelemért, és törekedtek arra, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos és kreatív programok segítségével.
Megnyitották a Füredi úti felüljárót
Megnyitották a Füredi úti felüljárót
Megnyitották a forgalom számára az elkészült Füredi úti felüljárót, így ismét két irányból lehet közlekedni a Balaton irányába Veszprémből. A 8-as út déli elkerülőjének fejlesztése során zajvédő falakat is építettek az útszakasz teljes hosszában, véglegesen pedig 2022 decemberében fejezik be a munkákat.
Az egyetemen keresi jövőbeli mérnökeit a Thyssenkrupp
Az egyetemen keresi jövőbeli mérnökeit a Thyssenkrupp
Veszprémben, a Pannon Egyetemen nyitott fejlesztőirodát a cég.
Szaktudásuk mellett emberségből is bizonyítanak
Szaktudásuk mellett emberségből is bizonyítanak
A veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház dolgozóit díjazták Semmelweis-nap alkalmából.