Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kiemelkedő munka folyik a Veszprémi Jéglovagoknál

2020. március 17. 12:54
Három korosztály, számtalan tehetséges jégkorongozó gyermek. A Veszprémi Jéglovagok utánpótlás-egyesületben országos szinten is kiemelkedő munka folyik. A dicséret természetesen a klubnál tevékenykedő edzőket is megilleti. Közülük Horváth Arnolddal, Prajda Rolanddal, valamint Wehli Márkkal beszélgettünk a gyermekek eredményeiről.

Ahogy portálunk a múltban már többször is beszámolt róla, a Máhl Krisztián vezette veszprémi jégkorong utánpótlás-egyesület növendékei országos szinten is kiemelkedően teljesítenek, versenyeznek. A Veszprémi Jéglovagok 2019/2020-as idényben elért eredményeiről ezúttal korosztályokra lebontva kérdeztük a klub edzőit.

U8: Kicsik, de annál lelkesebbek

 

Maroknyi csapatommal szeptemberben kezdtük el a felkészülést száraz talajon, majd október végétől Várpalotán, immár jégen. Január közepén indultunk első alkalommal U8 „piros” tornán, majd a későbbiekben még három alkalommal léptünk jégre március 8-val bezárólag. Összesen tizenhat mérkőzést vívtunk ebben a kategóriában: veretlenül!

 – kezdte a beszélgetést Horváth Arnold, a legkisebbek edzője.

Akinek együtteséből az U10-es „kék”, „sárga” és „piros” bajnokságokban heten vettek részt feljátszó hokisként. 

Játékosaim remekül szerepeltek, fel tudták venni a tempót az idősebb korosztállyal is. Több mérkőzés után hagyták el a jeget győztesként. A közeljövőben egy szinttel feljebb, a „sárga” bajnokságban indulunk, amelyben javarészt fővárosi csapatokkal találkozunk majd. 

– tette hozzá.

Horváth Arnold és a legkisebbek Horváth Arnold és a legkisebbek

U10: A jövő hokisai

Prajda Roland, a nagy reménységeket felvonultató U10-es csapat edzője elmondta, hogy a decemberben rendezett Santa Claus kupát követően lelkiismerettel folytatták a megkezdett munkát korosztályával.

Egy kicsit hosszabbnak mondható szünet után január közepén mérettettük meg ismét magunkat. A Vasas SC-nél rendezett tornán kiválóan játszottak a gyerekek. Mindez az eredményeken is meglátszott: az összes mérkőzést sikerült megnyernünk. Az ezt követő időszakban több tornát rendeztünk, valamint vendégségben is szerepeltünk. Ezek közül is kiemelném a február végén rendezett „kék tornákat”, amelyeken az ország egyik legjobb csapatai versenyezhettünk. Természetesen elsőre szokatlan volt a gyerekeknek a magasabb szinttel járó sebesség, vagy akár a tudatosabb játék, de mindezek ellenére mérkőzésről mérkőzésre sikerült fejlődniük.

Prajda kiemelte, hogy az idény eddigi részében sikerült a gyerekek technikai tudását megfelelő szintre hozniuk:

önmagához képest mindenki nagyon sokat fejlődött.

A koronavírus-járvány miatt azonban a szezon további része a jégkorongosoknak is kérdésessé vált. 

Április elején Szlovéniában szerepeltünk volna egy nemzetközi jégkorongtornán, ahol szlovák és cseh csapatokkal is játszhattunk volna. Természetesen megvárjuk, hogy miként alakulnak a fejlemények, de mindenképpen felelősségteljes döntést szeretnénk hozni a részvétellel kapcsolatosan

– hangsúlyozta.

U12: A fejlődés művészete

A Veszprémi Jéglovagok U12-es csapata nyolcszor lépett pályára az elmúlt két hónapban.

Az új év első összecsapására idegenben került sor, ahol a fehérvári Ifj. Ocskay Jégkorong Akadémia fiataljai jobbnak bizonyultak és kétszer annyi találatot jegyeztek. Hasonlóan alakult a nálunk jóval erősebb gárdával felálló Jászberény és Ajka elleni találkozó is. A három erős összecsapás azonban már megmutatta, hogy ugyan a veszprémi srácok csak kispályán gyakorolnak, egyre több a tudatos elem a játékban és egyre jobb a játék tempója is. A Sportország elleni találkozón viszont már mi voltunk a jobbak, a budapesti gárda mindössze egyszer tudta bevenni a narancs-feketék kapuját.

– büszkélkedett Wehli Márk, az U12-es alakulat edzője.

Városunk hokis tehetségei néhány nap pihenőt követően az erős utánpótlással rendelkező KMH otthonába látogattak, ahol a többnyire U14-es korosztályú lányokból álló csapat ellen maradtak alul. Ezt követően a hazai pályájuknak számító Ajkán látták vendégül a soron következő, eddig ismeretlen ellenfelünket. Az érdiek ugyan erős gárdával érkeztek, de a veszprémiek nagyszerű napot fogtak ki:

úgy voltak eredményesek hétszer, hogy egyszer sem kellett kapujukból kivenni a korongot.

Rövid szünet után ismét egy presztízscsata következett, a Fehérvár ellen csúsztunk ki a jégre. A Jéglovagok a korábbi vereségért akartak revansot venni, ami majdnem össze is jött, mivel az akadémisták csak az utolsó percekben szerzett találattal tudták döntetlenre menteni a találkozót. Zárásként ismét Jászberénybe látogattunk, ahol egy teljes sornyi 10-es játékos tette le a névjegyét. Ugyan vereséget szenvedtünk, de a három találatunkból kettőt a “picik” szorgoskodtak össze

– zárta a részletes beszámolót Wehli.

Simon Dani
további cikkek
Női jégkorong: ezüstérmes a veszprémi csapat! jégkorong Női jégkorong: ezüstérmes a veszprémi csapat! A Rampage ezüstéremmel zárta a női jégkorong U25 A-bajnokságot. A veszprémi csapat az osztrák liga négyes döntőjébe is bejutott, ahol a negyedik pozícióban zárt. A klub szakmai igazgatója, Máhl Krisztián megkeresésünkre a játékosokat méltatta, akik az idény során kettőzőt erővel dolgoztak. 2024. április 16. 13:20 Szárnyalnak a veszprémi hokisok! Rampage Szárnyalnak a veszprémi hokisok! A Jéglovagok U12-es csapata a Magyar Kupában négyes döntőt, míg a Rampage U25 finálét játszhat a hazai jégkorong-bajnokságban. A hölgyek ezt is túlszárnyalva az osztrák élvonalban is a legjobb négybe jutottak egyedüli magyar együttesként. 2024. március 19. 13:33 Veszprémben edzőtáborozott a török jégkorong-válogatott jégkorong Veszprémben edzőtáborozott a török jégkorong-válogatott A Veszprémi Jégcsarnok az elmúlt napokban két felkészülési mérkőzésnek is otthont adott: a házigazda Rampage mindkét alkalommal felülmúlta a török jégkorong-válogatottat. 2024. február 15. 14:55 Rekordszámú részvétel a Veszprémi Jégcsarnokban Veszprémi Jégcsarnok Rekordszámú részvétel a Veszprémi Jégcsarnokban Hatalmas sikert aratott a Jégpályák Éjszakája-programsorozat Veszprémben: a Jégcsarnokban meghirdetett eseményekre több mint félezren látogattak ki az elmúlt hétvégén. 2024. január 22. 12:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.