2020. december 5.
//
Vilma névnap

Kiemelkedő munka folyik a Veszprémi Jéglovagoknál

Három korosztály, számtalan tehetséges jégkorongozó gyermek. A Veszprémi Jéglovagok utánpótlás-egyesületben országos szinten is kiemelkedő munka folyik. A dicséret természetesen a klubnál tevékenykedő edzőket is megilleti. Közülük Horváth Arnolddal, Prajda Rolanddal, valamint Wehli Márkkal beszélgettünk a gyermekek eredményeiről.

Ahogy portálunk a múltban már többször is beszámolt róla, a Máhl Krisztián vezette veszprémi jégkorong utánpótlás-egyesület növendékei országos szinten is kiemelkedően teljesítenek, versenyeznek. A Veszprémi Jéglovagok 2019/2020-as idényben elért eredményeiről ezúttal korosztályokra lebontva kérdeztük a klub edzőit.

U8: Kicsik, de annál lelkesebbek

 

Maroknyi csapatommal szeptemberben kezdtük el a felkészülést száraz talajon, majd október végétől Várpalotán, immár jégen. Január közepén indultunk első alkalommal U8 „piros” tornán, majd a későbbiekben még három alkalommal léptünk jégre március 8-val bezárólag. Összesen tizenhat mérkőzést vívtunk ebben a kategóriában: veretlenül!

 – kezdte a beszélgetést Horváth Arnold, a legkisebbek edzője.

Akinek együtteséből az U10-es „kék”, „sárga” és „piros” bajnokságokban heten vettek részt feljátszó hokisként. 

Játékosaim remekül szerepeltek, fel tudták venni a tempót az idősebb korosztállyal is. Több mérkőzés után hagyták el a jeget győztesként. A közeljövőben egy szinttel feljebb, a „sárga” bajnokságban indulunk, amelyben javarészt fővárosi csapatokkal találkozunk majd. 

– tette hozzá.

Horváth Arnold és a legkisebbek Horváth Arnold és a legkisebbek

U10: A jövő hokisai

Prajda Roland, a nagy reménységeket felvonultató U10-es csapat edzője elmondta, hogy a decemberben rendezett Santa Claus kupát követően lelkiismerettel folytatták a megkezdett munkát korosztályával.

Egy kicsit hosszabbnak mondható szünet után január közepén mérettettük meg ismét magunkat. A Vasas SC-nél rendezett tornán kiválóan játszottak a gyerekek. Mindez az eredményeken is meglátszott: az összes mérkőzést sikerült megnyernünk. Az ezt követő időszakban több tornát rendeztünk, valamint vendégségben is szerepeltünk. Ezek közül is kiemelném a február végén rendezett „kék tornákat”, amelyeken az ország egyik legjobb csapatai versenyezhettünk. Természetesen elsőre szokatlan volt a gyerekeknek a magasabb szinttel járó sebesség, vagy akár a tudatosabb játék, de mindezek ellenére mérkőzésről mérkőzésre sikerült fejlődniük.

Prajda kiemelte, hogy az idény eddigi részében sikerült a gyerekek technikai tudását megfelelő szintre hozniuk:

önmagához képest mindenki nagyon sokat fejlődött.

A koronavírus-járvány miatt azonban a szezon további része a jégkorongosoknak is kérdésessé vált. 

Április elején Szlovéniában szerepeltünk volna egy nemzetközi jégkorongtornán, ahol szlovák és cseh csapatokkal is játszhattunk volna. Természetesen megvárjuk, hogy miként alakulnak a fejlemények, de mindenképpen felelősségteljes döntést szeretnénk hozni a részvétellel kapcsolatosan

– hangsúlyozta.

U12: A fejlődés művészete

A Veszprémi Jéglovagok U12-es csapata nyolcszor lépett pályára az elmúlt két hónapban.

Az új év első összecsapására idegenben került sor, ahol a fehérvári Ifj. Ocskay Jégkorong Akadémia fiataljai jobbnak bizonyultak és kétszer annyi találatot jegyeztek. Hasonlóan alakult a nálunk jóval erősebb gárdával felálló Jászberény és Ajka elleni találkozó is. A három erős összecsapás azonban már megmutatta, hogy ugyan a veszprémi srácok csak kispályán gyakorolnak, egyre több a tudatos elem a játékban és egyre jobb a játék tempója is. A Sportország elleni találkozón viszont már mi voltunk a jobbak, a budapesti gárda mindössze egyszer tudta bevenni a narancs-feketék kapuját.

– büszkélkedett Wehli Márk, az U12-es alakulat edzője.

Városunk hokis tehetségei néhány nap pihenőt követően az erős utánpótlással rendelkező KMH otthonába látogattak, ahol a többnyire U14-es korosztályú lányokból álló csapat ellen maradtak alul. Ezt követően a hazai pályájuknak számító Ajkán látták vendégül a soron következő, eddig ismeretlen ellenfelünket. Az érdiek ugyan erős gárdával érkeztek, de a veszprémiek nagyszerű napot fogtak ki:

úgy voltak eredményesek hétszer, hogy egyszer sem kellett kapujukból kivenni a korongot.

Rövid szünet után ismét egy presztízscsata következett, a Fehérvár ellen csúsztunk ki a jégre. A Jéglovagok a korábbi vereségért akartak revansot venni, ami majdnem össze is jött, mivel az akadémisták csak az utolsó percekben szerzett találattal tudták döntetlenre menteni a találkozót. Zárásként ismét Jászberénybe látogattunk, ahol egy teljes sornyi 10-es játékos tette le a névjegyét. Ugyan vereséget szenvedtünk, de a három találatunkból kettőt a “picik” szorgoskodtak össze

– zárta a részletes beszámolót Wehli.

Simon Dani

További cikkek

Veszprémi jéglovag volt, magyar válogatott lett
Veszprémi jéglovag volt, magyar válogatott lett
Chmelik Levente ékes példája annak, hogy valódi munkával bárki elérheti az álmait. A tizenhat éves veszprémi hokikapus családját nélkülözve klubszinten már bejárta az országot, hogy a jégkorong összes fortélyát elsajátíthassa. Kitartásának pedig idővel beérik a gyümölcse.
Októberben átadhatják a veszprémi jégcsarnokot
Októberben átadhatják a veszprémi jégcsarnokot
A Veszprémi Jéglovagok a soron következő idényben már felnőtt csapatot is indítana a nemzeti harmadosztályban, mindkét nemben – derült ki portálunk szerdai csarnokbejárásakor. A Tüzér utcában azzal is szembesülhettünk, hogy az egymilliárdos beruházás ütemterv szerint halad.
Felkarolták Kövér Fannit
Felkarolták Kövér Fannit
A tizenhat éves veszprémi atléta mögé masszív szponzor került: a Fitt Büfé & Kávézó.
Szinte még gyermek, mégis a VEDAC legjobbja
Szinte még gyermek, mégis a VEDAC legjobbja
Kövér Fanni a fővárosban hétvégén rendezett 125. Atlétikai Magyar Bajnokságon gerelyhajításban ezüstérmet, míg diszkoszvetésben bronzérmet szerzett. Máhl Krisztián és Mozsdényi Dávid tizenhat éves tanítványa a felnőttek mezőnyében is a VEDAC legeredményesebb atlétájának számított.
Jégre teszik a Tüzér utcai sporttelepet
Jégre teszik a Tüzér utcai sporttelepet
Mintegy egymilliárd forintos beruházás részeként épülhet új jégcsarnok a Dózsavárosban.