Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Telefonos kezelések

2020. március 19. 9:23

Bizonyára Te is tapasztaltad már, hogy a telefonod nélkül szinte megáll az élet. Manapság mini asszisztensként funkcionálnak, és elég, ha csak véletlenül otthon hagyod, kölcsönadod egyik szerettednek. Rosszabb a helyzet, ha meghibásodik, megsérül. Ilyenkor sürgős “kezelésre” van szüksége. Lássuk, milyen tünetei lehetnek egy közelgő kezelésnek.

Sérült hátlap vagy kijelző

Amikor megsérül, kopottá válik vagy elhajlik a telefon hátlapja, általában ezt az alkatrészt kell kicserélni. Miért is olyan fontos kezelése? Azért, mert sérült háznál előfordul az is, hogy a kijelző sem engedelmeskedik megfelelően. Szerencsére, a kezelés nem több, mint 45-60 perc. 

A kijelző nagyon érzékeny, sokszor elég egy figyelmetlen pillanat, és máris leejtettük. Előfordulhatnak ugyanakkor pixelhibák, víz okozta foltok, besárgult háttér, repedés, sőt, még az érintőpanel is működésképtelenné válhat. Az orvosi beavatkozás azonban, csak 30-60 perc.

Hang és kép 

A legtöbb készülékben több hangszóró és mikrofon is van. Ezekről azt kell tudni, hogy mindegyik külön-külön is cserélhető, ahogy a jack csatlakozó is. A javítás csupán 20-90 perc.

A hátlapi kamera önmagában talán ritkán romlik el, de van olyan, hogy egyik pillanatról a másikra megadja magát. A leejtés vagy beázás tipikus ok a meghibásodásra. A javítás időtartama kb. 45 perc.

A cikkben levezetett tünetek bemutatása a Huawei Honor 8 példáján keresztül történt. Az egyes telefontípusok szervizelésében lehetnek eltérések, például a Huawei Klinika a Mate széria szervizelésében, továbbá egyéb más szériák orvosi “kezelésében” is segédkezik.

Minden, ami töltés

A töltőcsatlakozó az egyik leghasználtabb eleme a készüléknek, így nem kizárt, hogy gyakran meghibásodhat. Ha a telefon nem tölt vagy nem csatlakozik kellőképpen a számítógéphez, akkor ezen alkatrész cseréje megoldhatja a problémát. A beavatkozás csupán 20-25 perc.

Az akkumulátor a telefon “szíve”. Éppen ezért ajánlott 2-3 évente cseréltetni, akár minden jelentkezett hiba nélkül is. Mivel egy felpuffadt, zárlatos aksi képes a kijelzőt is kifeszíteni a készülékházból. Ezáltal nemcsak a gyári teljesítmény csökkenhet, de teljesen működésképtelenné is válhat, további költségeket eredményezve ezzel. A szerelés időtartama csak 30-45 perc.

Belső állapotok

Ne csak az alkatrészek cseréjére, hanem a belső szoftverek karbantartására is ügyelj! Soha nem árt például 1-1 szoftverfrissítés, hálózat függetlenítés, magyarosítás vagy régióváltás sem. 

Ha felismerted a tünetek valamelyikét, akkor ne habozz, egy profi telefondoktor seperc alatt végez mindennemű kezeléssel! 
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.