2022. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

Így védhetjük a közterületen dolgozókat

2020. április 7. 10:07
VKSZ Zrt
Csupán az amúgy is érvényes szabályok betartásával most sokat segíthetünk a hulladékszállításban dolgozóknak.

Az emberek többsége otthonról végzi a munkáját, az autókkal is a házak előtt, az utcán parkolnak, sokszor akadályozva ezzel a hulladékszállító autó behajtását vagy a gyűjtőedények ürítését. A VKSZ Zrt. weboldalán közzétett szövegben mindenkit arra kérnek, legyen kicsit körültekintő és az ürítés napján figyeljen arra, hogy helyet hagyjon a kukásautónak!

A háztartásban most fertőző hulladék is keletkezhet. Célszerű a papír zsebkendőket, a használt gumikesztyűket és szájmaszkokat zárt csomagolásban, akár egy használt zacskóba zárva az edényekbe helyezni. Véletlenül se fordulhasson elő olyan eset, hogy a kuka ürítése közben ez a fajta hulladék kipotyog, szétszóródik.

Ebben az időszakban különösen fontos lenne a hulladékgyűjtő edények kimosása, fertőtlenítése minden ürítés után.

Érezhetően több hulladék keletkezik a háztartásokban, éppen ezért próbáljunk meg törekedni arra, hogy minél kevesebb hulladékot termeljünk: csökkentsük például a csomagolóanyagok mennyiségét!

Ne feledjük, hogy a hulladékgyűjtő edények a gyűjtési napokon reggel 6.00 órára kerüljenek közterületre. Ez a közelgő húsvéti ünnepnapokra is érvényes, hiszen a hulladékgyűjtés- és szállítás a hosszú hétvégén is változatlan menetrend szerint zajlik majd.

A VKSZ Zrt. is és VHK Nonprofit Kft. is mindent megtesz közterületen dolgozói védelmében. A hulladékos közszolgáltatásban dolgozó kollégák számára maszkot, kézfertőtlenítőt, ruhafertőtlenítőt biztosít a VHK Nonprofit Kft., valamint biztosítja a járművek napi szintű fertőtlenítését is.

A VKSZ Zrt. közterület tisztántartásban részt vevő munkatársai szintén rendelkeznek maszkkal, kesztyűvel, minden úttisztító saját kézfertőtlenítőt kapott, szerszámaikat is naponta sterilizálják. Ők az utak, járdák tisztán tartása mellett heti rendszerességgel fertőtlenítik a köztéri fitness eszközöket és ezen a héten elindul a közterületi padok fertőtlenítése is.

vehir.hu

További cikkek

Még magasabb szintű képviseletet kap az állatvédelem Ovádival
Még magasabb szintű képviseletet kap az állatvédelem Ovádival
Kormánybiztossá nevezték ki Ovádi Pétert, aki korábbi miniszteri biztosi feladatai után még magasabb szinten képviselheti a jövőben is az állatvédelmet.
Tízemeletnyi állványrendszert építettek
Tízemeletnyi állványrendszert építettek
Elkészült az állványrendszer a vár alatti sportpályánál, ami a várnegyed megújításában játszik majd szerepet.
Csak magyar rendszámú autóval lehet olcsón tankolni
Csak magyar rendszámú autóval lehet olcsón tankolni
Az ukrajnai háború okozta nehéz gazdasági helyzet következményeinek csökkentéséért több intézkedésről is döntött a kormány.
Növekvő gyermekszám és fejlődő infrastruktúra a veszprémi falvak iskoláiban
Növekvő gyermekszám és fejlődő infrastruktúra a veszprémi falvak iskoláiban
Dudaron, Nagyesztergáron, Szentkirályszabadján a helyi általános iskolák tornatermeit újították fel, Ősiben pedig tantermet modernizáltak az elmúlt időszakban. Minderre a Magyar Falu Program támogatásai révén volt lehetősége a tankerületnek, amelynek van olyan intézménye, ahol az utóbbi 5 évben megduplázódott a gyermeklétszám.
Egy újabb veszprémi tűzfal kap egyedi festést hamarosan
Egy újabb veszprémi tűzfal kap egyedi festést hamarosan
Egy évvel a Halle utcai akció után, idén ismét meghirdették a Westprememuralt, ezúttal a Munkácsy utca egyik 10 emeletes társasházának tűzfala lesz Mentha "festővászna".