2021. július 23.
//
Lenke névnap

Veszprémben is szigorítottak a hosszú hétvégére

2020. április 10. 10:50
A polgármester közleményben ismertette a húsvéti hosszú hétvégére vonatkozó szigorúbb szabályokat.

Tisztelt Veszprémiek!

A 2020. április 9-én elrendelt kijárási korlátozás meghosszabbítása kapcsán további egyeztetéseket folytattam az érintett hatósági szervezetekkel, ezért úgy döntöttem, Veszprémben is szigorításra van szükség. 

Így 2020. április 10. 12:00-tól - április 13., hétfő 24:00-ig elrendelem, hogy 

• a húsvéti hosszú hétvégén kizárólag az élelmiszer üzletek, drogériák, gyógyszertárak, vegyiárut, háztartási tisztítószert árusító üzletek, a Vásárcsarnok és  az üzemanyag-töltőállomások lehetnek nyitva

• közterületi korlátozásként tilos a tartózkodás a népszerű kirándulóhelyeken, mint a Gulya-domb, a Séd-völgy, a Benedek-hegy és a parkerdő

• tilos a tartózkodni a játszótereken és nem lehet használni a kültéri a sporteszközöket

• Kizárólag a területen való áthaladás céljából lehet tartózkodni a Kossuth utcán, az Erzsébet-ligetben, a Szabadság téren, a Vár utcán és a Színház kertben

• Dohányboltban - az ott foglalkoztatottak kivételével - tilos tartózkodni. Dohányboltból csak elvitelre lehet vásárolni. 

• Dohányboltok és elvitelre árusító vendéglátó helyiségek előtti várakozás csak az egyesével és egymástól legalább 2 méter távolság megtartásával lehetséges.

• A babakocsis gyermeksétáltatás, valamint a kutyasétáltatás kizárólag a távolságtartási szabályok betartásával lehetséges.  

A rendvédelmi szervek fokozott ellenőrzést végeznek a közterületeken az érintett időszakban!  A szabályok megszegése büntetést von maga után! 

Kérek mindenkit, hogy a húsvéti hétvégén csak alapos indokkal hagyják el otthonaikat és a lehető legkisebb mértékűre korlátozzák a szociális érintkezést! 

Kerüljék a csoportos összejöveteleket, valamint tartózkodjanak a közterületen történő szabadidős tevékenységek végzésétől! 

A szigorított szabályok fegyelmezett betartásával, sokat tehetünk magunk és mások egészségének és életének védelme érdekében. 

Veszprém, 2020. április 10. 

Porga Gyula

A rendelet teljes terjedelmében elolvasható itt:

 

Kapcsolódó cikk
Húsvét hétvégi korlátozások Veszprémben
vehir.hu

További cikkek

Egy év szünet után volt ismét falunap Öskün
Egy év szünet után volt ismét falunap Öskün
A színpadi produkciók és kísérő programok mellett a polgármesteri kitüntetéseket is átadták.
Munkacsoport felállítását sürgeti Gerstmár a lakosságszám csökkenése miatt
Munkacsoport felállítását sürgeti Gerstmár a lakosságszám csökkenése miatt
Gerstmár Ferenc (LMP) önkormányzati képviselő péntek délelőtt beszélt arról, hogy munkacsoport vagy ideiglenes bizottság felállítását sürgeti annak kivizsgálására, hogyan lehetne megállítani a lakosságszám csökkenését Veszprémben.
Nőtt a Pannon Egyetemre felvettek száma
Nőtt a Pannon Egyetemre felvettek száma
1540 hallgató kezdheti meg tanulmányait ősszel a Pannon Egyetemen, ezzel a tavalyi évhez képest 11%-kal nőtt a felvettek száma.
Kiderült, kit hova vettek fel
Kiderült, kit hova vettek fel
Nyilvánosságra hozták csütörtök este az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, ezzel eldőlt, hogy a mintegy 102 ezer jelentkező közül az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára.
Virágzás előtt a parlagfű, már júliusban allergiás tüneteket okozhat
Virágzás előtt a parlagfű, már júliusban allergiás tüneteket okozhat
Még nem kezdődött el a parlagfű tömeges virágzása a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz (NNK) tartozó Aerobiológiai Hálózat pollenmonitorozási adatai szerint, de az előrejelzések azt mutatják, hogy a parlagfű pollenszórása július utolsó napjaiban már tüneteket okozhat a növénnyel fertőzött területeken.