Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kevesebb új megbetegedésről tudunk

2020. május 5. 8:34
Mintha az elmúlt napokban elkezdett volna csökkenni az új esetek száma. De ahogy a tiszti főorvos is mondta, néhány nap adataiból még nem szabad következtetéseket levonni.

Hétfőn 29 új fertőzöttet regisztráltak az országban, ami lényegesen kevesebb a korábbi hetekben megszokott száz körüli adatnál. Az új esetek közül 20 a fővárosban és környékén, 9 vidéken él.  Összesen 3065-en fertőződtek meg eddig Magyarországon. Jelenleg 1993-an betegek: 1262-en Budapesten és 731-en vidéken (63,3% – 36,7%).

Veszprém megyében tegnap sem változott az ismert esetek száma, továbbra is 58 fertőzöttről tudunk.

Az elmúlt 24 órában tizenketten hunytak el a koronavírus miatt Magyarországon. Közülük a legfiatalabb egy 58 éves férfi volt, akinek a kórtörténetében gyermekkori agyi bénulás szerepelt. A tegnap elhunytak átlagos életkora 80 év, közülük 4 férfi és 8 nő. A tegnap elhunytak közül kilencen éltek a főváros környékén, hárman vidéken. Ezzel a Budapest környéki halottak száma 285-re, a vidékieké 78-ra nőtt (78,5% – 21,4%), összesen már 363 főt vesztettünk el.

Tegnap 79 főt nyilvánítottak gyógyulttá, közülük 39-et a főváros környékén, 40-et vidéken. Így már 709-en küzdötték le a betegséget, 358-an Budapesten, 351-en vidéken (50,4% – 49,6%).

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.