2020. december 1.
//
Elza névnap

Mi lesz a nyári diákmunkákkal?

2020. június 1. 4:01
Hogyan hatott a koronavírus-járvány a diákmunka piacára, vajon találnak-e munkát a diákok nyáron és ha igen, hol? Gazsi Attilát, a Meló-Diák Hálózat észak-dunántúli vezetőjét kérdeztük az aktuális helyzetről.

"A koronavírus-járvány a magyar gazdaság legtöbb iparágát érintette, és ez közvetett módon a diákmunkára is hatással van. Jelentős visszaesést tapasztaltunk március végétől május közepéig, mostanra mind a diákok, mind a munkaadó partnereink részéről fokozódik az érdeklődés. Sok cég már az újratervezés és újraindulás időszakát éli, a termelési volumen valószínűleg pár hónapig még elmarad a járvány előttitől, így a diákok a korábbinál némivel kevesebb lehetőségre számíthatnak. 

Azon cégek számára, akik a bizonytalan piaci környezet miatt nehezen terveznek munkaerővel, az iskolaszövetkezetek rugalmas és villámgyors reakciója kiváló megoldás lehet a nyáron és a későbbiekben is. Fontos kiemelni, hogy a diákszövetkezetek tagjai egyetemisták és középiskolások, akik a legkevésbé érintettek és veszélyeztettek a mostani járványhelyzetben, így kockázatmentesen lehet számítani a munkájukra.

A főbb iparágak közül az élelmiszeripar és a kereskedelem a leginkább olyanok, amelynek szereplői a járvány és a kijárási korlátozások alatt is változatlanul működtek, és ebben a tendenciában a nyáron csak erősödés várható, ami jó hír a diákoknak. Az említett két terület mellett nagy kereslet lesz a fiatalok munkájára a balaton-parti és környéki vendéglátásban, valamint a mezőgazdaságban is."

vehir.hu

További cikkek

Jegyet váltunk a tragédiákra
Jegyet váltunk a tragédiákra
Börtönök, temetők, emlékhelyek, katasztrófák helyszínei – turistaként szívesen látogatunk tragikus helyszíneket. Az erre épülő turizmusról tartott előadást pénteken dr. Papp Zsófia a Pannon Egyetem GTK Facebook-oldalán.
Lemondott EP-képviselői tisztségéről Szájer József
Lemondott EP-képviselői tisztségéről Szájer József
Lemondott európai parlamenti (EP-) képviselői tisztségéről Szájer József, a lemondás december 31-ével hatályos - közölte a fideszes politikus vasárnap az MTI-vel.
Elkezdődött az adventi időszak, meggyújtották a remény gyertyáját Veszprémben
Elkezdődött az adventi időszak, meggyújtották a remény gyertyáját Veszprémben
A Veszprémi Érsekség valamint Veszprém város közös adventi koszorúján az első gyertyát Udvardy György érsek és Ovádi Péter országgyűlési képviselő gyújtották meg szombat este.
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
A Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2021-es kiadásából kiderült, mely intézményekben végzett friss diplomás munkavállalók havi bruttó átlagjövedelme a legmagasabb. A Pannon Egyetem az országos összevetésben a hatodik helyet érte el.
8 év után megemelkednek a helyi járatos buszok jegyárai
8 év után megemelkednek a helyi járatos buszok jegyárai
2013 óta változatlanok a jegyárak a veszprémi helyi járatos buszokon, ez az állapot fog jövőre megváltozni azáltal, hogy megemelkedik a V-Busz árait. Az ellenzék „eszement díjemelést” emleget, a polgármester a szolgáltatás modernizálásával, valamint a járványhelyzet negatív hatásaival indokolja a döntést.