2020. december 1.
//
Elza névnap

Bejelentkezett a veszprémi orrszarvúborjú

2020. június 4. 3:00
Veszprémi Állatkert
Már ismerkedik a Veszprémi Állatkert egyik legfiatalabb lakója a szavannakifutóval. A kölyökorrszarvú egyelőre nem távolodik el anyja mellől, de szépen növekszik és erősödik.

Idén februárban született az a szélesszájú nőstény orrszarvúbébi, akit a látogatók eddig csak üvegfal mögött tudtak meglátogatni, most viszont egyre többször merészkedik ki anyjával a külső részekre is, hamarosan pedig várhatóan a nagy Afrika szavannakifutó állandó látványossága lesz.

Az állatkert Facebook-oldalán a napokban tettek közzé képeket a fiatal állatról, ezeken jól látszik, hogy bár még nem távolodik el a Rebeka nevű anyaállat mellől, de nagyon élvezi a kinti létet.

Az állatkert dolgozói nagyon védik a kölyköt, a hűvösebb időjárás miatt eddig szándékosan nem engedték ki a külső kifutóra, nehogy megbetegedjen az érzékeny borjú, de ahogy hétről hétre erősödik, az időjárás pedig hamarosan átfordul az évszaknak megfelelő melegebb hőmérsékletűre, a kis orrszarvú is egyre többet lesz majd társaival látható a külső részeken is.

A veszprémi Afrika szavannakifutó egyébként az országban a legnagyobb ilyen jellegű állatkerti attrakciója, a látogatók elé így valóban az a kép tárul, ami az orrszarvúk eredeti élőhelyén is lenne.

Neve egyelőre nincsen az orrszarvúnak, viszont Török László igazgató portálunknak elárulta, hogy a közeljövőben a látogatók segítségét kérik majd, hogy közösen nevezzék el a kölyköt.

Képek: Veszprémi Állatkert

vehir.hu

További cikkek

Jegyet váltunk a tragédiákra
Jegyet váltunk a tragédiákra
Börtönök, temetők, emlékhelyek, katasztrófák helyszínei – turistaként szívesen látogatunk tragikus helyszíneket. Az erre épülő turizmusról tartott előadást pénteken dr. Papp Zsófia a Pannon Egyetem GTK Facebook-oldalán.
Lemondott EP-képviselői tisztségéről Szájer József
Lemondott EP-képviselői tisztségéről Szájer József
Lemondott európai parlamenti (EP-) képviselői tisztségéről Szájer József, a lemondás december 31-ével hatályos - közölte a fideszes politikus vasárnap az MTI-vel.
Elkezdődött az adventi időszak, meggyújtották a remény gyertyáját Veszprémben
Elkezdődött az adventi időszak, meggyújtották a remény gyertyáját Veszprémben
A Veszprémi Érsekség valamint Veszprém város közös adventi koszorúján az első gyertyát Udvardy György érsek és Ovádi Péter országgyűlési képviselő gyújtották meg szombat este.
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
A Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2021-es kiadásából kiderült, mely intézményekben végzett friss diplomás munkavállalók havi bruttó átlagjövedelme a legmagasabb. A Pannon Egyetem az országos összevetésben a hatodik helyet érte el.
8 év után megemelkednek a helyi járatos buszok jegyárai
8 év után megemelkednek a helyi járatos buszok jegyárai
2013 óta változatlanok a jegyárak a veszprémi helyi járatos buszokon, ez az állapot fog jövőre megváltozni azáltal, hogy megemelkedik a V-Busz árait. Az ellenzék „eszement díjemelést” emleget, a polgármester a szolgáltatás modernizálásával, valamint a járványhelyzet negatív hatásaival indokolja a döntést.