Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kapás Boglárka nem hajszolja a csúcsformát

2020. június 9. 18:37 // Forrás: MTI
Egyelőre „nem hajszolja a csúcsformát” a világbajnok Kapás Boglárka, ugyanakkor a várhatóan év végén sorra kerülő országos bajnokságon már szeretne olyan időt úszni 200 méter pillangón, amellyel megerősítheti olimpiai kerettagságát.

Az M1 aktuális csatornának adott interjúban az olimpiai bronzérmes versenyző elmondta, mint minden társának, neki is kicsit visszaesett a motivációja amiatt, hogy az összes idei nagy versenyt törölték a koronavírus-járvány miatt. Hozzátette, ezért kicsit nehezebben veszi rá magát az edzésekre, azonban onnantól kezdve, hogy beugrik a vízbe, már minden rendben megy.    

A 27 éves úszó - aki maga is átesett a fertőzésen - kiemelte, sajnálta, hogy a márciusi országos bajnokságon nem mutathatta meg, mit tud, ugyanis azt megelőzően a thaiföldi edzőtáborból hazatérve jobb időket úszott, mint a tavalyi kvangdzsui világbajnokság előtt.    

Kapás Boglárka leszögezte, ha egyszer sikerült ilyen formába kerülnie, akkor újra meg tudja ezt tenni, és a várhatóan novemberben vagy decemberben sorra kerülő országos bajnokságon olyan teljesítményt tud nyújtani, amivel megszilárdíthatja olimpiai csapattagságát 200 méter pillangón.   

Edzője, Virth Balázs elmondta, talán még jól is jött neki tanítványának a tokiói játékok elhalasztása, hiszen a 200 méter pillangót nem olyan régen kezdték előtérbe helyezni, így a rendelkezésre álló időben még többet léphetnek előre.

vehir.hu
további cikkek
Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel úszás Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel Negyvenegy fős lesz a magyar csapat júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon: a medencés szakágban 15 férfi és 18 női versenyző, a nyílvízi viadalokat illetően négy-négy sportoló várja a kontinensviadalt. A keretben a Balaton ÚK Veszprém háro kiválósága, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid és Sárkány Zalán is ott van.  tegnap 20:40 Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott A magyar női kézilabda-válogatott a svéd, az észak-macedón és a török válogatottal szerepel együtt a debreceni A csoportban a téli magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon. tegnap 20:28 Futsal felkészülési torna: vereséggel zártak a magyarok Somorján magyar futsalválogatott Futsal felkészülési torna: vereséggel zártak a magyarok Somorján A magyar futsalválogatott kedden 3-1-re kikapott a csehektől a Szlovákiában rendezett nemzetközi felkészülési tornán. 2024. április 17. 21:44 Európai kézilabdaligák: Rosta Miklós két nap alatt öt gólt lőtt kézilabda Európai kézilabdaligák: Rosta Miklós két nap alatt öt gólt lőtt Rosta Miklós kedden két, szerdán három gólt lőtt a Dinamo Bucuresti férfi kézilabdacsapatában. 2024. április 17. 21:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.