Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C

Közel 120 millió forintot kapott munkahely megőrzésre a Herendi Porcelánmanufaktúra

2020. június 29. 4:05
A kormány gazdaságvédelmi akciótervének keretében 657 manufaktúrában dolgozó munkavállalót lehet segíteni.

A kormány 118 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott a Herendi Porcelánmanufaktúrának a gazdaságvédelmi akcióterv keretében, amellyel 657 munkavállaló kaphatta meg a teljes fizetését a veszélyhelyzet ideje alatt - jelentette ki az erről szóló szerdai sajtótájékoztatón Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Bodó Sándor államtitkár és Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra vezérigazgatója.Bodó Sándor államtitkár és Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra vezérigazgatója.

Elmondta, a koronavírus miatti járványhelyzet okozta gazdasági válság enyhítésére indított program keretében a kormány országosan összesen 25 milliárd forintot fordított bértámogatásra. A programra 14500 cég pályázott, amelynek köszönhetően 180 ezer munkavállaló kapott bértámogatást. A vállalkozások mérettől függetlenül, a néhány főt alkalmazóktól egészen a nagyokig pályáztak. Egy-egy cég átlagosan 2 millió forintot kapott. Kiemelte, a munkahelyteremtő programnak köszönhetően 20 ezer ember tudtak munkába állítani. Kutatás-fejlesztésre 13 milliárd forintot fordított a kormány.

Veszprém megyében 620 vállalkozás kért munkahelyvédelmi támogatást. Itt 1,6 milliárd forinttal 11 ezer munkavállalónak tudtak segíteni.

A Herendi Porcelánmanufaktúra vezérigazgatója, Simon Attila kiemelte: a hirtelen jött válsághelyzet következtében a cég mintegy 50 országgal folytatott kereskedelmi együttműködése egyik napról a másikra állt le, a legérzékenyebben a turizmus visszaesése érintette őket. Mivel a vállalatnál nehezen pótolható munkaerőről van szó, a most kapott állami támogatásnak nagy jelentősége van. A cég ezen kívül saját stratégiát is kidolgoztott a munkavállalói megtartására. A Herendi a veszélyhelyzet alatt sem állt le, mialatt különösen nagy figyelmet fordítottak az egészségügyi védekezésre. Ennek köszönhetően egyetlen koronavírusos embert sem azonosítottak a manufaktúrán belül- mondta.

Ovádi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta: nemcsak Herenden, hanem az egész térségben jelentős támogatást jelent a kormány gazdaságvédelmi akcióterve. A programnak köszönhetően voltak olyan cégek is -köztük veszprémiek is-, amelyek nem csak bértámogatásra, hanem fejlesztésre is sikeresen pályáztak.

Ovádi Péter, a térség parlamenti képviselőjeOvádi Péter, a térség parlamenti képviselője

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. tegnap 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.