Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

2020. július 3. 7:54 // Forrás: MTI
A Forbes magazin magyar kiadásának felmérése alapján továbbra is, immár hatodik éve a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló.

A szaklap listáján egy másik úszó, a világbajnok és világcsúcstartó Milák Kristóf áll a második helyen, míg a harmadik Gulácsi Péter, a Bundesligában harmadik, Bajnokok Ligája-szereplő RB Leipzig labdarúgócsapatának magyar válogatott hálóőre.

Kapcsolódó cikk
Két veszprémi a legértékesebb magyar sportolók között
A Telekom Veszprém csapatkapitánya, Lékai Máté és a Balaton Úszó Klub világ- és Európa-bajnok nyílt vízi úszója, Rasovszky Kristóf is felkerült a Forbes magazin magyar kiadásának listájára, melyen a legértékesebb honi sportolók szerepelnek.

A legjobb 25 között hat úszó és öt futballista van. Hosszú mellett további öt olimpiai bajnok szerepel a listán: a rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu testvérek, a kardvívó Szilágyi Áron, a kajakos Kozák Danuta és vízilabdázó Varga Dénes.

A magazin a lista felállításának módszertanával kapcsolatban megjegyezte, az elfoglalt helyezés a sportolók eredményei mellett a pénztermelési képességüket mutatja meg, ki mennyire építi jól a márkáját, és mennyire képes kihasználni az abban rejlő üzleti lehetőségeket.

A helyezést adó értékelésben 40 százalékkal súlyozták a sporteredményeket, illetve az adott sportág népszerűségét, üzleti potenciálját, 25 százalékot adott a közösségi média (mennyire erős influenszer valaki), 15 százalékot a hírteljesítmény, 15 százalékot a legnagyobb, sportszponzorációban aktív hirdetők értékelése, és öt százalékban számított, kinek hány aktív éve lehet még hátra (minél több, annál magasabb pontszámot kaptak).

A sporteredményeknél a hazai és nemzetközi eredményekhez egy sportági szorzót társítottak, utóbbit az adott sportág nézettsége, az elérhető pénzdíjak és keresetek, valamint csapatsportoknál a klubtornák pénzdíjazása alapján határozták meg.

A legértékesebb sportolók:

 1. Hosszú Katinka (úszó) 76,3 pont
 2. Milák Kristóf (úszó) 50,7
 3. Gulácsi Péter (labdarúgó) 50,5
 4. Szoboszlai Dominik (labdarúgó) 43,5
 5. Michelisz Norbert (autóversenyző) 34,2
 6. Kapás Boglárka (úszó) 34
 7. Dzsudzsák Balázs (labdarúgó) 33,9
 8. Willi Orbán (labdarúgó) 33,7
 9. Liu Shaolin Sándor (rövidpályás gyorskorcsolyázó) 30,8
10. Liu Shaoang (rövidpályás gyorskorcsolyázó) 30,5
 

vehir.hu
további cikkek
Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel úszás Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel Negyvenegy fős lesz a magyar csapat júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon: a medencés szakágban 15 férfi és 18 női versenyző, a nyílvízi viadalokat illetően négy-négy sportoló várja a kontinensviadalt. A keretben a Balaton ÚK Veszprém háro kiválósága, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid és Sárkány Zalán is ott van.  tegnap 20:40 Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott A magyar női kézilabda-válogatott a svéd, az észak-macedón és a török válogatottal szerepel együtt a debreceni A csoportban a téli magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon. tegnap 20:28 Futsal felkészülési torna: vereséggel zártak a magyarok Somorján magyar futsalválogatott Futsal felkészülési torna: vereséggel zártak a magyarok Somorján A magyar futsalválogatott kedden 3-1-re kikapott a csehektől a Szlovákiában rendezett nemzetközi felkészülési tornán. 2024. április 17. 21:44 Európai kézilabdaligák: Rosta Miklós két nap alatt öt gólt lőtt kézilabda Európai kézilabdaligák: Rosta Miklós két nap alatt öt gólt lőtt Rosta Miklós kedden két, szerdán három gólt lőtt a Dinamo Bucuresti férfi kézilabdacsapatában. 2024. április 17. 21:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.