Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új évadot nyitott a Petőfi Színház

2020. augusztus 28. 4:00 // Forrás: Petőfi Színház
Pótolta az elmaradt előadásokat és már a következő évadra koncentrál a Veszprémi Petőfi Színház.

Szédítő tempót diktált az elmúlt hónapokban a Veszprémi Petőfi Színház. A teátrum márciusban zárta be a kapuit a járványhelyzet miatt, amikor pedig nyár elején újra lehetségessé vált előadásokat tartani, azonnal nekiláttak az elmaradt előadások pótlásának. De ennél is többet tettek: megrendezték az érékzenyítő fesztiváljukat és a tematikus operettfesztiváljukat is, így szinte minden, az előző évre kitűzött vállalásukat teljesítették – nem is beszélve arról, hogy a karantén idején is aktívan dolgoztak mind a kultúra terjesztésében, mind a vírus elleni küzdelem terén. A hétfői évadnyitó társulati ülésen a múlt nehézségei mellett azonban már inkább a következő évad kihívásai kerültek előtérbe.

Brányi Mária, a fenntartó Veszprém Megyei Jogú Önkormányzat alpolgármestere elismeréssel szólt a színház teljesítményéről. – Példamutató munkát végeztek, emelte ki és a jövő évadra korlátozások nélküli időszakot kívánt, bár utalt arra, hogy az őszi időszak még tartogathat megszorításokat.

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a Veszprémi Petőfi Színház a kultúra mellett jelentős értéket is közvetít, néklülözhetetlen a társadalmi szerepvállalása, amelyről minden alkalommal örömmel és büszkén beszél. Fontos számára, hogy a kistelepülések lakóira is gondoltak a nehéz időkben és elvitték hozzájuk a színház feltöltő erejét. Végezetül egy Képviselői Emléklapot nyújtott át a Veszprémi Petőfi Színháznak a pandémia alatt tanúsított kiemelkedő felelősségvállalás és helytállás elismeréseként.

A társulati ülésen különféle díjakat is átadtak. A Veszprémi Petőfi Színház hűségóráját – amely 10 évet meghaladó társulati tagság után kerül adományozásra - Osváth Ibolya fodrász és Nádasy Gábor karbantartó vehette át, illetve „extra” hűségdíjasként Homoki Ilona kapta, aki jelenleg nézőtéri dolgozó, de már 1976-ben a színház munkatársa volt, majd varrodavezetőként ment nyugdíjba. 

A legkiemelkedőbb színészi teljesítményt nyújtó művésznek adható Latinovits-díjat Módri Györgyinek ítélte oda a társulat, a művészeti munkát kiemelkedő módon segítő elismerést, a Medgyaszay-díjat pedig Kósa Tímea kellékes kapta. Az Évad nézője - aki a legtöbb előadást látta a Veszprémi Petőfi Színházban - Villám Attila lett.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.