Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Visszaköltözhetnek az Egry úti óvoda csoportjai

2020. szeptember 11. 12:00
Jövő héten már újra a megszokott helyen, de vadonatúj épületben működhetnek az Egry úti óvoda csoportjai. Mutatjuk, milyen lett!

Az utolsó simításokat végezték az Egry úti óvodában, amikor szerda délelőtt az önkormányzat vezetői és a sajtó bejárhatták az épületet. Az óvoda újjáépítése hosszú projekt volt: először az intézmény fennállásának negyvenéves jubileumakor – öt évvel ezelőtt – jelentették be, hogy az akkor még álló, de már korszerűtlen és szűkös épületet nem újítják fel, inkább elbontják és egy vadonatújat építenek a helyére. 

Kapcsolódó cikk
Negyvenéves az Egry úti óvoda
Négy évtized után elbonthatják az óvoda épületét, a hírt mindenki kitörő örömmel fogadta.

A szerdai bejáráson Ovádi Péter parlamenti képviselő is visszaemlékezett erre az időszakra – ő a döntés megszületésekor még a városrész önkormányzati képviselője volt. Mint mondta, a régi épület olyan állapotban volt, hogy nem lett volna értelme tovább toldozgatni-foltozgatni, csak a teljesen új épület jelenthetett megoldást. Mint mondta, a beruházás illeszkedik a kormány családpolitikájába, és örömét fejezte ki, hogy a város vezetése is hasonlóképpen fontosnak tartja a családok helyzetének javítását.

Az, hogy öt évnek kellett eltelnie az ígéret és a megvalósulás között, nem kis részben az építőipari árak drasztikus emelkedésének a következménye. A munkálatok végül egy évvel ezelőtt, 2019 őszén kezdődhettek meg a régi épület bontásával – ez idő alatt az Egry óvoda csoportjait más intézmények fogadták be. Az elmúlt tanév így számos kényelmetlenséget okozott a szülőknek, a gyerekeknek és az óvodapedagógusoknak is, azonban mind tudták: megpróbáltatásaik jutalmaként egy korszerű, szép, minden igényt kielégítő óvodába térhetnek majd vissza. 

Ebben nem is fognak csalódni. Az óvónők lelkesen mesélték a bejárás során, hogyan rendezkedtek be a csoportszobákba, milyen örömmel és szeretettel dekorálták a helyiségeket – egy kicsit irigykedünk is a gyerekekre, akik ezekben a termekben tölthetik a következő éveket. 

A nagyságrendileg egymilliárd forintos uniós támogatásból és ezt kiegészítő önkormányzati forrásból felhúzott épület műszaki paramétereit Brányi Mária alpolgármester foglalta össze tömören: az új Egry úti óvodában 11 csoportszobát alakítottak ki, ezek mellett az 1600 négyzetméter alapterületű épületben egy 360 adagot főző konyha is létrejött – ebben a különféle ételérzékenységekkel élő gyerekek ellátását is meg tudják oldani –, de egy tágas, az óvodai rendezvények befogadására is alkalmas tornaterem is található a házban.

Az udvar is megújult, frissítették a növényzetet, új játékokat helyeztek ki. Az Egry úti a város egyik legnépszerűbb óvodája, így a közlekedés különösen megterheli a környéket. A kavarodást enyhítheti valamelyest, hogy új parkolóhelyeket alakítottak ki. 

Zárszóként mi sem mondhatunk mást, mint amit Csík Richárd, a környék önkormányzati képviselője is megjegyzett, miután megköszönte minden érintettnek az elmúlt évben tanúsított türelmét: a munkagépek zaját végre újra gyerekzsivaj veszi át, és ezt talán mindenki – pedagógusok, szülők, gyerekek és a környéken élők – jó szívvel fogadja.

Galéria
Épületbejárás az új Egry úti óvodában
Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Mentőkutyáknak gyűjtöttek a kis ovisok közélet Mentőkutyáknak gyűjtöttek a kis ovisok A Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Alapítvány kutyáinak gyűjtöttek adományt eledel, plédek, nyakörvek és játékok formájában a Veszprémi Egry Úti Körzeti Óvoda óvodásai, szüleik és a pedagógusok az Állatvédelmi Témahét keretében.   2023. november 8. 22:02 Állatvédelem gyerekszemmel állatvédelem Állatvédelem gyerekszemmel A Veszprémi Egry úti Körzeti Óvoda idén harmadik alkalommal nyerte el az Év Állatvédő Óvodája címet, ez pedig nem a véletlen műve. Elkötelezett óvodapedagógusokra, támogató szülőkre, nyitott szellemű gyermekekre volt szükség ahhoz, hogy ezt a címet elvitathatatlanul kiérdemeljék. Országos szinten is egy sokkal erőteljesebb állatvédelmi szemlélet bontakozott ki idén, ugyanis elkerülhetetlen a problémákkal foglalkozni, és főleg a prevencióval, amit mi az Állatvédelmi Témahét jegyében az alapoktól indulva jártunk körbe: a gyermekek szemszögéből.   2023. október 4. 20:01 Szépen teljesített az Egry úti óvoda az állatvédelmi pályázaton Szépen teljesített az Egry úti óvoda az állatvédelmi pályázaton Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora adta át az „Év Állatvédő -, Bölcsődéje, Óvodája, Általános iskolája, Középiskolája és Gyermekotthona 2023” pályázatok dobogósainak okleveleit az Egyetemen megrendezett díjátadó ünnepségen, június 21-én, Budapesten. 2023. június 23. 10:06 Kutyás érzékenyítő programon vettek részt az Egry úti óvoda óvodásai Egry úti Óvoda Kutyás érzékenyítő programon vettek részt az Egry úti óvoda óvodásai A veszprémi óvoda az Év Állatbarát Óvodája cím elnyerése kapcsán pillanthatott be a vakvezető kutyák mindennapjaiba. 2021. szeptember 23. 18:36

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.