Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Megjelent a legfrissebb Szemle

2020. szeptember 29. 15:02
A járványügyi helyzet miatt nem rendeztek hagyományos bemutatót, ezúttal csak átvenni lehetett péntek délután a Veszprémi Szemle legújabb számát az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban.

Az idei harmadik számban több életrajzi ihletésű anyag is olvasható. “Ez – bizonyos fokig – a véletlen műve” – fogalmazott az előszóban dr. Földesi Ferenc főszerkesztő. – “A szerzők által erre a negyedévre leadott dolgozatok adták, illetve »szerkesztették« így ezt a lapszámot. Ily módon az Olvasó – többé-kevésbé – egy tematikus számot tarthat a kezében.”

A főszerkesztő ugyanitt néhány témát is előrevetít az őszi lapszámból. “Például ismertté válhat, miként választották ki a várkapitányokat, hogy a veszprémi várkapitányi posztnak Balassi Bálint is várományosa volt. Új ismereteket kapunk a Titanic tragédiájáról, annak egyetlen veszprémi áldozatáról.”

A kiadványban interjút olvashatunk a Szemle alapító főszerkesztőjével, az idén 80 éves Tölgyesi Józseffel. Nagy Balázs Vince tanulmányán keresztül megtudhatjuk, milyen hatással volt a nagy gazdasági világválság Veszprémre. Ács Anna és Varga Tibor László Krúdy Gyula A veszprémi püspök című meséjét dolgozta fel, a lapban a tárgyalt történet is olvasható. A már említett életrajzok mellett a friss Szemlében Veszprém 2018-as meteorológiai viszonyait és az Árpád-kori káptalani iskola történetét is  megismerhetjük. 

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.