2021. január 24.
//
Timót névnap

Mindenki előtt nyitott az EKF-iroda ajtaja

Beszélgetés-sorozatot indított az EKF csapata, ahol a projekt felelős vezetőit lehet faggatni a részletekről, adott esetben konkrét javaslatokkal előállni. Az első ilyen találkozót hétfőn tartották, az esemény után pedig az operatív igazgatót kérdeztük a tapasztalatokról.

Több fórumon is elhangzott a közelmúltban, hogy a veszprémi és környékbeli lakosok szeretnék jobban megismerni azt, hogy hol tart most az Európa Kulturális Főváros projekt, milyen tervek, programkoncepciók hevernek a tárgyalóasztalon, adott esetben hol tudnának bekapcsolódni ezek megvalósításába.

Többek közt ezt az igényt meghallva, az EKF csapata beszélgetés-sorozatot indított, ahol hetente a projekten dolgozó csapatból két felelős vezetővel lehet leülni és mindenfajta kötöttség nélkül feltenni a kérdéseket, megfogalmazni további javaslatokat, vagy csupán beszélgetni az EKF-ről.

Az első ilyen alkalomra hétfő délután került sor az EKF Kossuth utcai közösségi terében, ahol Mike Friderika, programfejlesztési igazgató és Muraközy Péter, operatív igazgató várta az előzetesen regisztráló embereket, hogy mindenkivel személyesen meghallgassanak, megvitassák a javaslatokat, ötleteket.

Mike Friderika és Muraközy Péter a konzultációnMike Friderika és Muraközy Péter a konzultáción

A közel egy tucat érdeklődő negyedórás turnusokban váltotta egymást, ez a megoldás lehetőséget biztosított, hogy mindenki bemutathassa terveit, feltegye a kérdéseket, továbbá a járványügyi előírásoknak is megfelelt.

A kora estébe nyúló eszmecsere után telefonon értük el Muraközy Pétert, aki elmondta, hogy magánemberek mellett civil szervezetek képviselői is megfordultak ma az EKF közösségi terében, volt aki saját maga által kidolgozott programjavaslattal érkezett, de olyan is előfordult, aki pusztán tájékozódni, ismerkedni szeretett volna a programmal.

Az elmondható, hogy mindenki pozitívan állt a kulturális főváros projekthez, 2023-hoz közeledve, pedig szinte hónapról hónapra egyre nagyobb figyelem hárul majd az EKF logójával fémjelzett programokra.

Közel egy tucat érdeklődőt fogadtak ma az EKF közösségi terébenKözel egy tucat érdeklődőt fogadtak ma az EKF közösségi terében

A sorozat egy hét múlva folytatódik hasonló módon, előzetes regisztráció után várja majd két újabb vezető az érdeklődőket.

A szabad időpontokról ezen a linken elérhető naptárból lehet tájékozódni, az EKF hivatalos Facebook-oldalán pedig a projekttel kapcsolatos hírekről, többek közt a legközelebbi két beszélgetőpartner személyéről is lehet tájékozódni.

Hajas Bálint
Domján Attila

További cikkek

Közös filmes programokkal készül Veszprém és Balatonfüred
Közös filmes programokkal készül Veszprém és Balatonfüred
Közösen készül Veszprém és Balatonfüred az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programra, az együttműködésben különösen nagy hangsúlyt kapnak majd a filmes események - jelentette be pénteki balatonfüredi sajtótájékoztatóján a program kormánybiztosa.
Így ünnepelte Európa Kulturális Fővárosa a magyar kultúra napját
Így ünnepelte Európa Kulturális Fővárosa a magyar kultúra napját
Látványos megoldást választottak Veszprémben a magyar kultúra napjának ünneplésére. A Lordok háza homlokzatán fényjátékkal elevenítették meg a Himnuszt, miközben annak dallamai töltötték be a teret.
Nemzetközi társakat kap 2023-ban a Veszprém-Balaton EKF program
Nemzetközi társakat kap 2023-ban a Veszprém-Balaton EKF program
2021 január elsejével lépett hatályba az Európai Parlament és a Tanács határozata, amely szerint az eredetileg 2021-re tervezett Európa Kulturális Fővárosai (a romániai Temesvár és a görögországi Elefsina) 2023-ban viselhetik a címet.
A digitális élményközpont az EKF zászlóshajója lesz
A digitális élményközpont az EKF zászlóshajója lesz
A XXI. század kulturális igényeit kiszolgáló és bemutató központot építenek a szikvíz-parkoló területén az EKF keretében. A projekt nem csak Veszprém turisztikai vonzerejét erősíti, hanem új fokozatban kapcsolja a helyi kreatív ipart is.
Még jobban kinyílik a belváros és digitális élményközpont is épül Veszprémben
Még jobban kinyílik a belváros és digitális élményközpont is épül Veszprémben
Egyre több lepel hullik le azoknak az infrastrukturális beruházásoknak a terveiről, amelyek az Európa Kulturális Főváros keretében fognak megvalósulni Veszprémben. Digitális élményközpont, park- és parkolófejlesztés is szerepel az elképzelésekben. Az irányvonalak mellett már az ütemterv is ismert.