2021. június 21.
//
Alajos névnap

Büszke lesz a nemzet a veszprémi paraúszó kisfiúra

Birnbauer Botondra edzője, Hencsei László jóvoltából meglepetés várt az edzésen: a gyermeket meglátogatta a háromszoros paralimpiai bajnok, egykori világcsúcstartó paraúszó Vereczkei Zsolt. Boti természetesen mit sem sejtett; portálunk videón örökítette meg a találkozást a példaképpel.

A tizenegy esztendős Birnbauer Botondnak fiatal kora ellenére már temérdek megpróbáltatással kellett szembenéznie, hiszen lábai segítségére nem számíthat. Akaratereje azonban annál nagyobb Botinak. Versenyszerűen sportol a Veszprémi Úszó Klub (VÚK) színeiben, az úszásból meríti erejét: a paralimpiáról álmodik.

A nyári, sikeres Balaton-átúszást követően immár az országos bajnokságra készül mesterével, Hencsei Lászlóval. Aki a kisfiú kitartását egy meglepetéssel kívánta honorálni a napokban: meghívta Botond példaképét, a háromszoros paralimpiai bajnok Vereczkei Zsoltot az egyik edzésükre.

A szaktekintély sportemberhez méltóan természetesen örömmel fogadta el a meghívást, de egyelőre itt még nem ért véget a történet; önmagán kívül ugyanis más meglepetést is tartogatott az egykori csúcstartó. Portálunk, a vehir.hu lencsevégre is kapta a felejthetetlen pillanatot.

Simon Dani
Domján Attila