Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Erre kell figyelni online vásárláskor a rendőrség szerint

2020. november 19. 3:00 // Forrás: VMRFK
Advent közeledtével többszörösére nő az online üzletek forgalma és az internetes használtcikk kereskedelmi oldalak is nagyobb forgalmat bonyolítanak le. Idén sokan az online vásárlás mellett döntenek, és sajnos ezt a bűnözők is kihasználják – írja közleményében a rendőrség.

Jellemző elkövetési mód, amikor az online adásvételi oldalakon az elkövető valamilyen műszaki cikket vagy iparcikket hirdet eladásra gyakran a tényleges értéknél kedvezőbb áron. A vevővel abban állapodik meg, hogy amint a bankszámlájára megérkezik a termék ellenértéke, postán megküldi az adásvétel tárgyát, azonban a megrendelt áru soha nem érkezik meg.

Az áldozattá válás elkerülése érdekében a Veszprémi Rendőrkapitányság a következőket ajánlja:

  • Ne hozzon elhamarkodott döntést, még akkor sem, ha a kivárással azt kockáztatja, hogy megelőzi egy másik vevő!
  • Mindig csak megbízható online kereskedőoldalról, aukciós weboldalról vásároljon!
  • Értékesebb termék esetében már megérheti felvállalni az utazási költségeket, hogy személyesen találkozhasson az eladóval, és még fizetés előtt megvizsgálhassa az adásvétel tárgyát.
  • Amennyiben személyes találkozóra nincs lehetőség vagy az aránytalan költségekkel jár, célszerű tisztázni az eladó kilétét, elérhetőségét.
  • Ne küldje el bankkártyája adatait e-mailen vagy lefotózva!
  • Mentse el az összes, online vásárláshoz kapcsolódó dokumentumot!

Veszprémben és környékén ismét feltűnt a telefonos csalás.

A közelmúltban egy veszprémi nyugdíjast az egyik távközlési szolgáltató nevében hívták fel a mobiltelefonján azt állítva, hogy a cég nyereményjátékán egy személygépkocsit nyert. A nyeremény átadásának feltételeként szabta a hívó a forgalomba helyezés és a házhozszállítás költségeinek a kiegyenlítését, melyet egy magánszemély nevére nyitott bankszámlára kellett volna átutalni. A kiszemelt áldozat azonban gyanút fogott és utalás helyett a rendőrséget hívta.

Ajánlások az áldozattá válás megelőzésére:

  • Ha nem vett részt nyereményjátékon, nem is nyerhet. Ne teljesítse a telefonáló kérését!
  • Amennyiben részt vett valamilyen játékban, akkor a szervező honlapján vagy központi telefonszámán tájékozódjon az esetleges nyereményről!
  • Bankkártyája adatait fokozott óvatossággal, körültekintően kezelje, ne adja ki sem telefonon, sem közösségi oldalon!
  • Soha ne teljesítsen utalást telefonhívás alapján! Mindig kérje ki előbb hozzátartozói tanácsát és higgadtan, megfontoltan döntsön!
vehir.hu
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. ma 15:41 239 Veszprém vármegyei autós akadt fent a rendőrség múlt heti akciójában gyorshajtás miatt 239 Veszprém vármegyei autós akadt fent a rendőrség múlt heti akciójában gyorshajtás miatt A rendőrség közzétette a múlt heti nagyszabású akciójának eredményeit, amiben elsősorban gyorshajtókra vadásztak Veszprém vármegye útjain is. ma 11:29 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. tegnap 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. ma 8:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.