Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

Hasznos tanácsok online sportfogadáshoz

2020. november 23. 13:33
Magyarként csak itthon fogadhatunk sporteseményre? Dehogy, a világ mára olyan kicsi lett, hogy akár külföldön is „befektethetünk”. Nézzünk is utána a lehetőségeknek!

A személyes adatok kérdése

Mivel külföldi oldalról van szó, és a világ minden tájáról használják ezeket, érthető, hogy minél jobban be akarják magukat biztosítani, elvégre pénzről van szó. Ezért amint nyer az ember valamennyi összeget, ahhoz, hogy meg is kapja, nagyon komplikált személyazonosítási procedúrán kell átesnie. Amihez általában hozzátartozik, hogy bekérik a személyi okmányok másolatát. Ezt sokan nem szeretik, de sajnos szükség van rá. 
Nem kell aggódni, ha népszerű, és sokak által megbízhatónak titulált oldalon tesszük, akkor nagy valószínűséggel nem fognak visszaélni az adatainkkal. Miután beszolgáltattuk mondjuk az útlevelünk másolatát, el is indíthatjuk a kifizetést, tehát megéri vállalni ezt a kockázatot. 

Hogyan jussunk hozzá a pénzünkhöz? 

Ha nem magyar oldalon fogadunk, akkor a jelenlegi szabályozások szerint a nyereményünk után adót kell fizetni, vagyis az éves adóbevallásban fel kell tüntetni az összeget. Mivel ezt szívesen elkerülik a felhasználók, így általában nem a saját privát számlájukat használják. 
Jó megoldás lehet, ha virtuális bankszámlát használunk. Ezekből ma már több is a rendelkezésünkre áll, de a legnépszerűbb a PayPal. Ez nagyon egyszerűen működik, és a legtöbb online fogadóoldalról közvetlenül megkaphatjuk ide a pénzünket. Nézzük meg ezt a cikket, ami alaposan kiértékeli, melyik kifizetési móddal járhatunk jobban.
Bizonyos platformok még ennél is szélesebb körű szolgáltatást kínálnak. Például az online pénzügyi szolgáltatásukhoz bankkártyát is adnak, így egy sima ATM-ben hozzájuthatunk az online számlánkra érkező nyereményünkhöz. 
Ezeknek persze elég magas költségeik vannak, nem is beszélve a devizanemek átváltási különbségeiről, de nagyobb nyeremények felvételénél mindenképpen érdemes megfontolni. 

Hogyan válasszunk platformot? 

Ami a szegényes magyar kínálatot illeti, mindenképpen a legnépszerűbb a Tippmix, ez hivatalos oldal, tehát állami ellenőrzés alá tartozik, és adómentesen vehetjük át az itt szerzett nyereményt. De mint már érintettük a témát, ez viszonylag korlátozott lehetőségeket kínál. Mivel a szabályozás – és az állam tűrőképessége – elég képlékeny, ezért érdemes olyan oldalakat figyelni, ami összegyűjti a sportfogadással kapcsolatos fontos és naprakész információkat. Tökéletes választás erre a Mightytips Hungary oldal. Szerencsére nemrég megjelent a magyar nyelvű platformja is, így igazán könnyű dolgunk van. Nagy előnye az oldalnak, hogy kitér az aktuális fizetési lehetőségekre is, ismerteti az egyes fizetési módok előnyeit és hátrányait is. 
Összefoglalja továbbá a különböző fogadási oldalak szolgáltatásait. Külön kitér arra, hogy melyik oldal rendelkezik mobilos applikációval, ami szintén nagyon hasznos. Sőt, nem csak felsorolja ezen oldalakat, hanem a működésükhöz is segítséget nyújt. 
Felsorolja a legjobb fogadóirodákat, és kitér arra is, hogy milyen szempontok szerint állítják össze a rangsort. Ilyenek például: a fogadási kínálat, az ügyfélszolgálat, a fizetési módszerek, a használhatóság, és még sok más is. A Mightytips oldal szerint élvonalban végzett fogadóoldal többek között a bwin Magyarország. Azért jó választás, mert sok bónusszal kecsegtet. 
A legnépszerűbb oldal hazánkban a Bet365, itt például remek számlanyitási akcióval várnak. 
Szóval eléggé nagy a kínálat, és könnyű benne elveszni, de ha figyeljük a gyűjtőoldalak statisztikáit, jól fogunk választani. 

Na, de milyen sportra fogadjunk? 

A legnépszerűbb sport nem csak a játékban, a fogadásban is a foci. Többféleképpen lehet fogadni egy mérkőzésen belül. A legtöbben a meccs végkimenetelére fogadnak, de lehet gólfogadásokat is kötni, sőt létezik élő fogadás is online. Focira konkrétan mindegyik online sportfogadási oldalon lehet fogadni. Nagyon kevés azonban az olyan, ahol különlegesebb sportokat találunk, de azért ha nagyon keressük, rálelhetünk. Ilyen például rögtön a legnépszerűbb oldalnak kikiáltott platform a Bet365, ahol agárversenyre és MMA-ra is fogadhatunk. Sőt, ha minket nem kimondottan az adott sport érdekel csak maga a fogadás izgalma, akkor találhatunk itt ínyencségeket is, fogadhatunk például politikai választásokra is. A fentebb már tárgyalt bwin oldalán nagyon széles körű sportválasztékot találunk, itt 90 sport közül választhatunk, ami azért nem semmi. 
A csapatjátékokon kívül a legnépszerűbb fogadási sportok közé tartozik a Forma-1. Kollár Aladár online fogadási szakértő, összeállított nekünk egy listát a Mightytips oldalán a legjobb fogadóirodákról, ahol Forma-1-re fogadhatunk: 

1. Unibet sportfogadás
2. Bwin
3. Bet365
4. 22Bet
5. Melbet

Ezek mindegyikénél biztosra mehetünk, és egyéb előnyeik is vannak, mint például a sok bónusz. 

Foglalkoznak-e velünk az ügyfélszolgálatok? 

Talán meglepő lehet, de még mindig van szerencsénk elég sok fogadóirodánál a telefonos ügyfélszolgálathoz, amik általában a nap 24 órájában elérhetők, viszont az esetek többségében nem tudunk magyar nyelvű kezelővel beszélni. Így, ha gondot okoz az angol, akkor jobb megoldás az élő-chat funkció. Itt már sok fogadóiroda működtet az adott országra szabott chat funkciót, tehát elérhető magyar nyelven. Azért is a legjobb a választás, mert a leggyorsabb válaszidőt produkálja, és az esetek többségében talál megoldást a problémánkra. Minden weboldalnál találunk e-mailes lehetőséget is, ez azonban akkor célszerű, ha a felmerülő kérdésre nem sürgős a válasz. 

A sajnálatos világjárvány következtében nagyon megváltozott a világ. Ha eddig szerettünk igazi fogadóirodákban ücsörögni, az esélyeket latolgatva másokkal, sajnos erről most le kellett mondanunk. És a lovira se járhatunk ki a lovak csodás illatával átitatva figyelni a vágtát, ehelyett csak a monitort bámulhatjuk. De nagy szerencse azért, hogy itt van nekünk az online sportfogadás, így részesülhetünk a tippelés izgalmából. A fentieket figyelembe véve próbáljuk meg körültekintően kiválasztani online bukmékerünket, a saját igényeinkre szabva. Vészeljük át ezt a nehéz időszakot minél nagyobb nyereményekkel.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.