2021. február 28.
//
Elemér névnap

IHF-elnök: minden eddiginél körültekintőbb a szervezés

2020. december 3. 15:41
MTI
Minden eddiginél aprólékosabb, körültekintőbb a januári, egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság szervezése - jelentette ki Hasszan Musztafa, a nemzetközi szövetség (IHF) elnöke csütörtökön, online nemzetközi sajtótájékoztatón.

A koronavírus-járvány miatt kényszerülnek a rendezők arra, hogy gyakorlatilag minden részletre odafigyeljenek, és már a csapatok beutazása előtti egy hónapban is ajánlásokat, előírásokat fogalmaztak meg a résztvevőknek. A sportágban soha nem látott alapossággal készülnek fel a házigazdák a vb egészségügyi oldalára - emelte ki Musztafa.

Az IHF részéről elhangzott, hogy csak 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel lehet beutazni az országba. A 32 csapatnak - köztük a magyar válogatottnak - ajánlják, hogy a vb előtti egy hónapban már edzőtáborban készüljenek. Az Egyiptomba érkezéskor a küldöttségeket azonnal szállodába viszik, és ott is tesztelik az akkreditált személyeket. A negatív eredmény megérkezésig mindenki karanténban marad. A vb ideje alatt háromnaponta lesznek ellenőrzések.   

Aki tüneteket mutat, például lázas, azonnal elkülönítik a szállodákban kialakított helyiségekben. Innen csak 72 óra különbséggel vett két negatív teszttel lehet kijönni. Azokat, akik érintkeztek a tüneteket mutatóval, szintén tesztelik.    

A magyar válogatott január 15-én a Zöld-foki Köztársaság ellen kezdi a tornát - Fotó: MKSZ (archív)A magyar válogatott január 15-én a Zöld-foki Köztársaság ellen kezdi a tornát - Fotó: MKSZ (archív)

Minden csapat mellett, valamint minden szállodában és csarnokban lesz hivatalos orvos, akit értesíteni kell az esetleges megbetegedésekről. Külön előírások vonatkoznak a válogatottakat kísérő buszvezetőkre és az étkezésért felelős személyzetre. Az étkezések során nincs felszolgálás, csak önkiszolgálás. Minden hivatalos helyen, a szállodákban és arénákban felállítanak testhőmérséklet-mérő állomásokat is.    

A nézők beengedéséről még nem született döntés, az IHF folyamatosan tárgyal az egyiptomi hatóságokkal. Musztafa reméli, hogy az arénák befogadóképességének harminc százalékáig beengedhetnek szurkolókat a biztonságos távolságtartás és maszkviselés mellett.    

A játékosok az edzések és a mérkőzések során az öltözőben csak a szükséges minimális időt tölthetik el, átöltözniük és fürdeniük a szállodában kell.    

Az internetes sajtótájékoztatón a szervezők bemutatták a csarnokokat és a szállodákat is.    

A vb-t - amelynek mezőnye első alkalommal lesz 32 csapatos - január 13. és 31. között rendezik négy egyiptomi városban. A magyar válogatott a gízai A csoportban január 15-én a Zöld-foki Köztársaság, 17-én Uruguay, 19-én pedig Németország együttesével találkozik.

A csoportbeosztás:

A csoport (Gíza): Németország, Magyarország, Uruguay, Zöld-foki Köztársaság
B csoport (Új főváros): Spanyolország, Tunézia, Brazília, Lengyelország
C csoport (Alexandria): Horvátország, Katar, Japán, Angola
D csoport (Kairó): Dánia, Argentína, Bahrein, Kongói DK
E csoport (Gíza): Norvégia, Ausztria, Franciaország, Egyesült Államok
F csoport (Új főváros): Portugália, Algéria, Izland, Marokkó
G csoport (Kairó): Svédország, Egyiptom, Csehország, Chile
H csoport (Alexandria): Szlovénia, Fehéroroszország, Dél-Korea, Oroszország

A csoportok első három-három helyezettje jut a középdöntőbe.

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Eurokupa 1. 2020. november 4. 18:15 Veszprém Aréna Magyarország Spanyolország 32-29

További cikkek

Chema szerint mindent együtt csinálnak a válogatott szakmai stábjának tagjai
Chema szerint mindent együtt csinálnak a válogatott szakmai stábjának tagjai
José María Rodríguez Vaquero - sportági becenevén Chema - elmondása szerint mindent együtt csinálnak a magyar férfi kézilabda-válogatott szakmai stábjának tagjai, vagyis nincs olyan terület, amelyből ne vennék ki a részüket mindannyian.
Gulyás István: elértük a célunkat
Gulyás István: elértük a célunkat
Gulyás István szövetségi kapitány leszögezte, a magyar férfi kézilabda-válogatott elérte a célját azzal, hogy a negyeddöntőbe jutott az egyiptomi világbajnokságon.
A negyeddöntőben búcsúzott és ötödik lett a magyar válogatott
A negyeddöntőben búcsúzott és ötödik lett a magyar válogatott
A magyar férfi kézilabda-válogatott hosszabbítás után 35-32-re kikapott a hatszoros aranyérmes Franciaországtól az egyiptomi világbajnokság szerdai negyeddöntőjében, Gízában, így minden idők harmadik legjobb vb-szereplését produkálva az ötödik helyen zárja a tornát.
Nagy: mentálisan és fizikálisan is készen állunk a franciák elleni meccsre
Nagy: mentálisan és fizikálisan is készen állunk a franciák elleni meccsre
Nagy László csapatvezető, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) alelnöke szerint a válogatott mentálisan és fizikálisan is készen áll a hatszoros vb-győztes franciák elleni szerdai negyeddöntőre az egyiptomi világbajnokságon.
Vereség a spanyoloktól, a franciák következnek a negyeddöntőben
Vereség a spanyoloktól, a franciák következnek a negyeddöntőben
A magyar férfi kézilabda-válogatott a hatszoros aranyérmes Franciaországgal találkozik az egyiptomi világbajnokság szerdai negyeddöntőjében, mivel 36-28-ra kikapott az Európa-bajnok Spanyolországtól a középdöntő harmadik, utolsó fordulójában, hétfőn, és így csoportja második helyén végzett.