2023. január 28.
//
Károly, névnap

Az indulás óta ők üzemeltetik az uszodát

2020. december 18. 17:36
Horváth István, Kővári László Ferenc, Kukoda Imre, Puskás János és Víg József sok éve dolgoznak a Március 15. utcai uszodában. Több évtizedes munkájukat a város Pro Meritis díjjal ismerte el. Portálunk a munkahelyükön is meglátogatta a díjazottakat.

Szerda délután, a járványhelyzet miatt szűk körben adta át Porga Gyula polgármester a Pro Meritis díjat a VKSZ Zrt. öt alkalmazottjának, akik hosszú évek óta üzemeltetik a Március 15. utcai uszodát, valamint az ő feladatuk a Báthory István Általános Iskola tanuszodájának a felügyelete is.

A díjazottakról a polgármester közösségi oldalán úgy fogalmazott: Az uszodaüzemeltetésben óriási tudást halmoztak fel, melyet az évek és a technológia változásának előre haladásával folyamatosan szinten tartottak, illetve felelősséggel frissítettek. Feladataikat mindig határozottan, pontosan és precízen végzik, a vezetőik által rájuk bízott javak állapotát megbízhatóan kezelik. Terhelhetőségük, munkabírásuk kiváló, szükség szerint munkaidőn túl, szabadidejükből is hajlandók időt áldozni egy-egy probléma megoldása érdekében. Kiváló csapatjátékosok, saját és munkatársaik érdekei mellett maximálisan kiállnak, munkájukért teljes felelősséget vállalnak. Ügyfelekkel történő kapcsolattartásuk - még konfliktushelyzetben is - korrekt és tiszteletteljes.

Portálunk a zártkörű díjátadó után meglátogatta Kukoda Imrét az uszodában, ahol a csoportvezető kalauzolt végig a jelenleg a járványhelyzet miatt zárva tartó épületben. Megtudtuk, hogy Imre már az uszoda építésnél is jelen volt a 80-as évek elején, tehát az épület minden négyzetméterét jól ismeri.

Ottjártunkkor érezhető volt, hogy kollégái szeretik, tisztelik, megbecsülik. Nem véletlenül, hiszen utasításait nem parancsként közölte, hanem kedves szavakkal kérte. Arról nem is beszélve, hogy kétkezi munka ide vagy oda, egy pillanat erejéig sem volt rest beállni segíteni. Egy igazi vezető pontosan ilyen, alá-fölé rendeltség helyett jó értelemben vett mellérendeltségben mutat utat, amelyet tisztelettel viszonoznak kollégái. Családias, baráti hangulatban pedig az ember is sokkal szívesebben végez munkát. Kétségtelen, hogy a kitüntetés jó helyre került, a sokéves munka meghozta a gyümölcsét.

A díjazottak (balról jobbra): Horváth István, Víg József, Kővári László Ferenc, Puskás János,  Kukoda ImreA díjazottak (balról jobbra): Horváth István, Víg József, Kővári László Ferenc, Puskás János, Kukoda Imre

Hajas Bálint
Simon Dani

További cikkek

Szerdától gyűjti a fenyőket a VHK
Szerdától gyűjti a fenyőket a VHK
A VHK Nonprofit Kft. január 11-től külön gyűjtőjárattal gyűjti össze a kihelyezett fenyőfákat.
Kérdőíves felmérésbe kezdett a VKSZ a szolgáltatásaival kapcsolatban
Kérdőíves felmérésbe kezdett a VKSZ a szolgáltatásaival kapcsolatban
A kérdőívet 2023. március 12-ig lehet kitölteni, a felmérésben résztvevők között pedig nyereményeket sorsol ki a szolgáltató.
Közeleg a halottak napja, íme néhány tudnivaló a temetőlátogatóknak
Közeleg a halottak napja, íme néhány tudnivaló a temetőlátogatóknak
A VKSZ szerda reggel az Alsóvárosi temetőben számolt be azokról a részletekről, melyeket érdemes tudni, ha a mindenszentek és a halottak napján akár gyalog, akár gépjárművel menne a temetőbe.
Iskolák és óvodák udvarát díszítik a továbbiakban a városi tulipánok
Iskolák és óvodák udvarát díszítik a továbbiakban a városi tulipánok
Veszprém-szerte mintegy tízezer tulipánhagymát ültetnek el az iskolákban és az óvodákban novemberig az újrahasznosítás jegyében.
November 1-től lép életbe az új parkolási rendszer Veszprémben, mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat
November 1-től lép életbe az új parkolási rendszer Veszprémben, mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat
Változnak a parkolási zónák, emelkednek a díjak, ezzel párhuzamosan viszont a parkolóhelyek száma is folyamatosan bővül Veszprémben. November 1-től érdemes figyelni arra, hogy senki ne a megszokott rutin alapján tegye le az autóját. Cikkünkben összefoglaltuk, hogy milyen változások lépnek életbe jövő keddtől.