2021. február 25.
//
Géza névnap

Az indulás óta ők üzemeltetik az uszodát

2020. december 18. 17:36
Horváth István, Kővári László Ferenc, Kukoda Imre, Puskás János és Víg József sok éve dolgoznak a Március 15. utcai uszodában. Több évtizedes munkájukat a város Pro Meritis díjjal ismerte el. Portálunk a munkahelyükön is meglátogatta a díjazottakat.

Szerda délután, a járványhelyzet miatt szűk körben adta át Porga Gyula polgármester a Pro Meritis díjat a VKSZ Zrt. öt alkalmazottjának, akik hosszú évek óta üzemeltetik a Március 15. utcai uszodát, valamint az ő feladatuk a Báthory István Általános Iskola tanuszodájának a felügyelete is.

A díjazottakról a polgármester közösségi oldalán úgy fogalmazott: Az uszodaüzemeltetésben óriási tudást halmoztak fel, melyet az évek és a technológia változásának előre haladásával folyamatosan szinten tartottak, illetve felelősséggel frissítettek. Feladataikat mindig határozottan, pontosan és precízen végzik, a vezetőik által rájuk bízott javak állapotát megbízhatóan kezelik. Terhelhetőségük, munkabírásuk kiváló, szükség szerint munkaidőn túl, szabadidejükből is hajlandók időt áldozni egy-egy probléma megoldása érdekében. Kiváló csapatjátékosok, saját és munkatársaik érdekei mellett maximálisan kiállnak, munkájukért teljes felelősséget vállalnak. Ügyfelekkel történő kapcsolattartásuk - még konfliktushelyzetben is - korrekt és tiszteletteljes.

Portálunk a zártkörű díjátadó után meglátogatta Kukoda Imrét az uszodában, ahol a csoportvezető kalauzolt végig a jelenleg a járványhelyzet miatt zárva tartó épületben. Megtudtuk, hogy Imre már az uszoda építésnél is jelen volt a 80-as évek elején, tehát az épület minden négyzetméterét jól ismeri.

Ottjártunkkor érezhető volt, hogy kollégái szeretik, tisztelik, megbecsülik. Nem véletlenül, hiszen utasításait nem parancsként közölte, hanem kedves szavakkal kérte. Arról nem is beszélve, hogy kétkezi munka ide vagy oda, egy pillanat erejéig sem volt rest beállni segíteni. Egy igazi vezető pontosan ilyen, alá-fölé rendeltség helyett jó értelemben vett mellérendeltségben mutat utat, amelyet tisztelettel viszonoznak kollégái. Családias, baráti hangulatban pedig az ember is sokkal szívesebben végez munkát. Kétségtelen, hogy a kitüntetés jó helyre került, a sokéves munka meghozta a gyümölcsét.

A díjazottak (balról jobbra): Horváth István, Víg József, Kővári László Ferenc, Puskás János,  Kukoda ImreA díjazottak (balról jobbra): Horváth István, Víg József, Kővári László Ferenc, Puskás János, Kukoda Imre

Hajas Bálint
Simon Dani

További cikkek

Szélmalomharc a lomlovagokkal
Szélmalomharc a lomlovagokkal
Kormányzati támogatással számolnak fel illegális hulladékhalmokat Veszprémben.
Öko-robot komposztálja az élelmiszerhulladékot a Csillag úti óvodában
Öko-robot komposztálja az élelmiszerhulladékot a Csillag úti óvodában
A Compocity a VKSZ Zrt.-vel karöltve közösségi termékfejlesztés keretében teszteli a beltérbe szánt komposztálórobotot.
Funkcióbővítéssel tennék vonzóbbá a veszprémi Vásárcsarnokot 2022-től
Funkcióbővítéssel tennék vonzóbbá a veszprémi Vásárcsarnokot 2022-től
A 2021-es év a tervezésről és a közös gondolkodásról szól –mondta Brányi Mária alpolgármester és Temesvári Balázs VKSZ Zrt.-vezérigazgató egy több témában tartott sajtótájékoztatón csütörtökön Veszprémben.
Összetett logisztika egy cél érdekében: síkosságmentesítés és hóeltakarítás
Összetett logisztika egy cél érdekében: síkosságmentesítés és hóeltakarítás
A tél zordabbik arca már megmutatta magát karácsony előtt és januárban is rövid időre, amikor ónos eső és havazás nehezítette a közlekedést. Az előrejelzések szerint a java viszont még csak ezután következik. Cikkünkben bemutatjuk, hogy a városi közüzemi szolgáltató hogyan és milyen eszközökkel készül a fagy ellen.
Hóágyúval mértek csapást a koronavírusra
Hóágyúval mértek csapást a koronavírusra
Magyarországon elsőként Veszprémben alkalmazták azt az utcai fertőtlenítő-módszert, ami Ausztriában és Svájcban már régóta bevett eljárás. Szerda este egy hóágyú, vízzel vegyített fertőtlenítőszer, valamint néhány szakember közreműködésével a Kossuth utcát teljes egészében fertőtlenítették.