2021. február 28.
//
Elemér névnap

Saját magát pofátlan(tan)ította a rendőrség

2020. december 21. 4:00
A kollegáik közlekedési szabálytalanságairól adtak ki egy csokorra való videót.

A rendőrség 2019-ben indította el a Pofátlant(tan)ító nevű országos akcióját, amelynek során civil rendőrautókkal csapnak le szabálytalankodó autósokra. Mindezt fedélzeti kamerából rögzítve. A tettenéréseket időnként az internetre is feltöltik, ahol hatalmas népszerűségnek örvendenek. Nem egy részben láthatunk szabálytalan előzéseket, sebesség-túllépéseket, és piroson áthajtásokat. Ez idáig több mint 20 rész jelent meg az ORFK-OBB Facebook-oldalán. 

A rendőrség december 11-én különkiadással jelentkezett, hisz nem másokról, hanem saját kollegáikról töltöttek fel pofátlan(tan)ító videót. A bejegyzés szerint a szabálytalanságokat elkövető rendőrök pénzbirságot és büntetőpontot is kaptak. Mint írják, „amit nem nézünk el másoknak, magunknak sem fogjuk. A rendőröknek ugyanúgy be kell tartani a KRESZ-szabályokat, mint bármely más járművezetőnek.

Ez már önkritika! Az olykor zseniális Twitter-bejegyzéseiről híres rendőrség ismét szimpatikusat húzott kommunikáció szinten.

A Portfólió februári cikke szerint egyébként összesen 40 álcázott, bekamerázott rendőrautó keresi a pofátlanul szabálytalankodó autósokat a magyar utakon.

Ge. Á.