Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Mi fán terem a napelemes autóbeálló?

2021. január 19. 9:59

Napelemekről nap mint nap hallunk, és valószínűleg elsőre egy cseréptetős ház tetején elhelyezkedő napelemes rendszer vagy egy autópálya melletti zöld mezőre telepített napelemes erőmű jut eszünkbe. Azonban a napelemeknek vannak más alkalmazási módjai is: ma a napelemes autóbeálló témaköréről lesz szó.

Hogyan képzeljünk el egy autóbeállót?

Jelen esetben az autóbeálló nem egy zárható garázs, hanem egy, az autónkat lefedő tető, amelyet például két fémoszlop tart. A kinézet egy kicsit futurisztikusnak hathat elsőre, mert a tető sokszor meg van döntve - és a teteje napelemekkel van beborítva.

Mire jó egy ilyen autóbeálló?

Természeténél fogva két fő dologra használható a napelemes autóbeálló: megóvja autónkat az esőtől, ónos esőtől, jégesőtől, hótól, madárpiszoktól, erős napfénytől, a be- és kipakolás során is, és energiát termel. És mire használható ez az energia? Bármire. Használhatjuk elektromos vagy hibrid autónk töltőállomásaként, de ilyen autó nélkül is hasznosíthatjuk a megtermelt áramot, otthon. Mint talán tudjuk, az elektromos áramot érdemes minél közelebb a termelési ponthoz vinni, így, lehetőség szerint ne nagyon messze állítsuk fel a kocsibeállót, ha nem az autónkat töltenénk a megtermelt árammal.

Amellett, hogy ez kitűnő megoldás autónknak, pénztárcánknak, és kényelmesebbé teszi az életünket, a bolygót is segítjük vele, hiszen a megújuló források kihasználása energiatudatos és környezetbarát megoldás.

Magánszemélyek mellett ezt a lehetőséget kihasználhatják önkormányzatok, vállalatok, plázák, bevásárlóközpontok is: bárki, bárhol, ahol autók parkolnak…

A vállalatoknak, önkormányzatoknak, stb. nagy előny lehet az is, hogy milyen módon változtatja a környezet imidzsét: innovatívnak hat (hiszen az is!), vonzó, értéket teremt (amely anyagiakban is mérhető), több turistát / ügyfelet és elektromos autót vonzhat, amelyek segítségével a levegő jobb minőségű lesz, és csökken a zajszint is.

Minden alternatív energiával kapcsolatos kérdésünkkel, tervünkkel fordulhatunk a Wagner Solar Hungária Kft. nevű céghez bizalommal: ők megújuló energiával foglalkoznak, többek között napelemekkel, napkollektorokkal, hőszivattyúkkal, pellet kandallókkal és hővisszanyerős szellőztetőkkel. Idén 19 éve vannak a piacon, és mind háztartásokat, mind vállalkozásokat segítsenek, hogy évtizedekre megújuló forrásokkal tudjuk lefedni energiaigényü(n)ket.

Hogyan építhető egy kocsibeálló?

Az egész koncepció egyedi, és nem véletlenül nyeri el nagyon sokak tetszését. Könnyen lehet, hogy csakúgy, mint az elektromos autók, amelyek az utóbbi években robbantak be az autógyártás élvonalába, hamarosan nemcsak a zöld rendszámok, hanem a napelemes kocsibeállók tömkelege is megszokott látvány lesz, itthon is.

A maximum két férőhelyes, magáncélra használt gépkocsibeállók fém mellett fából is építhetők.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.