2021. április 17.
//
Rudolf névnap

Még inkább kinyitjuk Veszprémet

2021. január 20. 5:00
Új rovat indul a Vehíren, ahol vendégíróink egyéni gondolatain keresztül szeretnénk új megközelítésben rávilágítani a veszprémi közéleti és kulturális témákra, gondolatébresztő vitákat indítani, amelyekből mindenki meríthet.

Sokat gondolkodtunk a Vehír szerkesztőségében azon, hogy hogyan tudnánk még több helyi értéket átadni olvasóinknak. Olyan gondolatokat megosztani, amelyek a mindennapok monotonitásából kiszakadva előremozdítják a helyi közösséget, amelyek rólunk és nekünk szólnak, de nem próbálják megváltani a világot.

Abban mindannyian egyetértettünk elfogultság nélkül, hogy Veszprém különleges város, amely elsősorban az itt élők gondolkodásában, kreativitásában és kritikusságában nyilvánul meg.

Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy új rovatunkban erre az adottságra építünk.

Olyan közéleti és kulturális szereplőket kerestünk meg, akiknek látásmódja és kiforrott véleménye olyan értékkel bír, amelyeket érdemes megosztani a tágabb közösséggel is.

A Vehírnél elkötelezettek vagyunk a hiteles tájékoztatás mellett, de ugyanúgy kötelességünknek érezzük, hogy teret adjunk a helyi véleményeknek, adott esetben kritikáknak is.

Vendégíróink a következő időszakban hétről hétre publikálni fognak a portálon, minden esetben hozzájuk közel álló, személyes, mégis sokakat érintő témákban.

Nem az a célunk, hogy megváltoztassuk az emberek véleményét, hanem, hogy nyissunk egymás felé és elinduljon egy közös gondolkodás.

A publikációk a csütörtöktől induló Vendégkönyv címet viselő rovatunkban lesznek elérhetőek.

vehir.hu

További cikkek

Koronavírus - Meghalt 217 beteg, 4604-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Koronavírus - Meghalt 217 beteg, 4604-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Meghalt 217, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 4604 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton, kiemelve: eddig 3 213 837 embert oltottak be Magyarországon, közülük 1 371 702-en már a második adag vakcinát is megkapták.
Korszerűsítik a Völgyikút utcai idősek otthonát
Korszerűsítik a Völgyikút utcai idősek otthonát
Az épület napelemrendszer kiépítését is magába foglaló energetikai fejlesztésen esik át június végéig, melynek részleteiről Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési számolt be pénteken.
Bringapályák épülnek megyénkben
Bringapályák épülnek megyénkben
A pályák országszerte 36 településen épülnek fel, közöttük megyénkből Nemesvámoson, Pápán, Veszprémben és Zircen.
Ötödik sikeres Magyar Falu projektjén is túl van Jásd
Ötödik sikeres Magyar Falu projektjén is túl van Jásd
A héten készült el a bakonyi településen egy régóta felújításra váró járdaszakasz, valamint kondiparkkal is gazdagodott a település a Magyar Falu Program nyerteseként. A jövőben újabb területeken nyílnak meg pályázatok.
Polgármesteri helyszínbejárás az új Pápai úton
Polgármesteri helyszínbejárás az új Pápai úton
Megújult és kerékpáros sávval is bővült a Pápai út, az új szakaszt Porga Gyula, polgármester mutatta be az autósok szemszögéből. A jövőben folytatódhatnak az útfejlesztések Veszprémben.