2021. december 1.
//
Elza névnap

Változást remél a Veszprémi Torna Club

2021. január 22. 13:17
Hiába lett a 2020-as évben az ország hetedik legeredményesebb egyesülete a Veszprémi Torna Club, a koronavírusjárvány csak az egyik nehézséget jelentette a vezetők számára. Akik ahogy a korábbi években mindig, a jelenben és a jövőben is a náluk fejlődő gyermekek érdekeit helyezik az előtérbe.

Portálunk tavaly augusztus óta rendszeresen beszámol a Városi Stadion beruházássorozatának első fázisáról, az új veszprémi tornacsarnok építésének adott állapotáról. Szép és jó, hogy megyeszékhelyünk gazdagodik egy, az országban kiemelkedő létesítménnyel, de kevesen vannak tisztában azzal, hogy valójában erre mekkora szükség van.

Kapcsolódó cikk
Év végén átadhatják a veszprémi tornacsarnokot
A Veszprémi Torna Club (VTC) európai viszonylatban is kimagasló tornacsarnokának munkálatai ütemterv szerint haladnak. Portálunk a napokban madártávlatból is megbizonyosodott erről.

A centrum előre gyártott vasbeton vázszerkezettel épül. A háromszintes épület 1300 négyzetméter alapterületű lesz, melyből a földszint 1061, az első emeleti terek 192, a harmadik, gépészeti szint helyiségei pedig 66 négyzetmétert fognak kitenni. A földszinten közel 1000 négyzetméteres gyakorlóteret valósítanak meg a kivitelezők, míg az emeleten irodák, társasági helyiségek, öltözők és a vizesblokkok lesznek. 

Tudni kell, hogy immár több mint ötvenéves fennállása alatt a VTC infrastruktúrája igencsak kevés felújítási lehetőségben részesült. Minden rosszban van valami jó alapon ez nem is jelentett eget rengető problémát, hiszen a gyermekek ha szerény körülmények között is, de saját fedél alatt készülhettek fel versenyeikre. Már amennyire a lehetőség engedte.

Az edzők hozzállása, alázatos, megoldást kereső tevékenysége mindig is lehetőséget biztosított a nálunk fejlődő gyermekeknek arra, hogy elsajátíthassák a torna alapjait. Egy bizonyos szint után azonban már az infrastruktúra is befolyásolja ezt a tevékenységet. Mit tesz ilyenkor egy edző? További lehetőségeket keres. Klubunk is ezt az álláspontot követte, az új csarnokkal - amiért nagyon hálásak vagyunk - viszont majdnem minden nehézségünk meg fog oldódni

– mondta el megkeresésünkre Kertész Csilla, a Veszprémi Torna Club ügyvezetője. A vezetőtől megtudhattuk, a tavalyi évben a koronavírusjárvány és az azzal járó támogatási csökkentések igencsak kilátástalan helyzetbe sodorták őket, de összefogva a szülői közöséggel eredményesen felülemelkedtek a nehézségeken.

Sok szülő a VTC-vel ápolt jó viszony miatt íratta a gyermekét a Simonyi iskolábaSok szülő a VTC-vel ápolt jó viszony miatt íratta a gyermekét a Simonyi iskolába

Erre a bizonyíték, hogy a VTC kötelékében számtalan edző és lánygyermek járult hozzá ahhoz, hogy a tavalyi évet a klub országos eredményességi viszonylatban végül a hetedik helyen fejezze be. Kertész Csilla kiemelte, a kislányok még decemberben is versenyeztek a fővárosban, ahol kimagasló eredményeket értek el.

A legkisebbek mezőnyében két csapattal is képviseltettük magunkat: országos szinten ötödik és tizedik helyezést értek el együtteseink. Gyermek korcsoportban a nyolcadik, míg a serdülők között az előkelő negyedik helyen végeztünk. Egyesületünk büszke is a tanítványokra, akiknek fejlődési lehetőségét mindig is szem előtt tartuk. Évtizedek óta először van ismét felnőtt versenyzőnk, szép eredményei szintén sokat nyomtak a latba

Mint ismert, a Veszprémi Torna Club hosszú éveken át összetartó, egymást segítő kapcsolatot ápolt a Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskolával. Azonban a közelmúltban több szülő is jelezte portálunk felé, hogy miután a korábbi igazgató nyugdíjba vonult, az iskola megújult vezetősége más értékrendet alkotott. Megkérdeztük a VTC ügyvezetőjét erről is, aki elmondta, információink valósak:

az jelenti számukra a fennmaradó nehézséget, hogy az iskola a korábbi években jól bevált séma helyett most nem biztosít elegendő edzéslehetőséget a gyermekek számára.

A VTC ügyvezetője reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a gyerekek és a szülők kéréseit az iskola a jövőben figyelembe veszi majd. Már csak azért is, mert a közeljövőben európai szinten is kimagasló tornacsarnokkal gazdagodik megyeszékhelyünk. Úgy tudjuk, hogy a szülők már több lépést is tettek az iskolavezetőség irányába; kérdés, meghallották-e szavaikat az újdonsült vezetők?

Simon Dani

További cikkek

Átadták a Veszprémi Tornacsarnokot
Átadták a Veszprémi Tornacsarnokot
Egy évvel az alapkőletétel után, szerdán hivatalosan is átadták a Veszprémi Tornacsarnokot, amely európai szinten is kiemelkedő sportlétesítmény lett. A Veszprémi Torna Club (VTC) növendékei már birtokba is vehették új, álomszerű otthonukat, amely továbbra is a Városi Stadionban található.
Nemzetközi edzőtáborban bizonyíthatott a veszprémi tornász
Nemzetközi edzőtáborban bizonyíthatott a veszprémi tornász
A Veszprémi Torna Club fiatal reménysége, Kutasi Hanna és edzője, Árkovits Krisztina a Nemzetközi Torna Szövetség edzőtáborában képviselhette Magyarországot.
Sikeres tavaszi szezont tudhat maga mögött a VTC
Sikeres tavaszi szezont tudhat maga mögött a VTC
A Veszprémi Torna Club színeiben rengeteg tehetséges gyermek fejlődik, ennek köszönhetően az egyesület az első osztály összes korcsoportjában indíthatott versenyzőket idén tavasszal.
Bokrétaünnep a veszprémi tornászgyakorlónál
Bokrétaünnep a veszprémi tornászgyakorlónál
Európa egyik legkorszerűbb tornacsarnokának alapkövét szeptemberben tették le. A tervek szerint év végén adhatják át az új létesítményt.
Év végén átadhatják a veszprémi tornacsarnokot
Év végén átadhatják a veszprémi tornacsarnokot
A Veszprémi Torna Club (VTC) európai viszonylatban is kimagasló tornacsarnokának munkálatai ütemterv szerint haladnak. Portálunk a napokban madártávlatból is megbizonyosodott erről.